Článek
Moët Ruby Red |
---|
Suroviny: 2 cl citrónové šťávy, 2 cl „shrub“ z estragonu, malin a citrónu, 3 cl Belvedere vodky, 8 cl Moët ImperialSuroviny na Shrub (bowle – ovoce macerované v alkoholu): 2 šálky malinového pyré, 2 šálky jablečného octa, 4 šálky třtinového cukru, 1 citrónová kůra, 4 snítky estragonu |
Postup: Nejprve si připravíme shrub – suroviny dáme do hrnce a přivedeme k varu. Poté necháme vychladnout.Studený shrub nalijeme do sklenice na bílé víno s ledem, přidáme citrónovou šťávu a vodku. Dolijeme šampaňským a ozdobíme čerstvými snítky estragonu a proužkem citrónové kůry. |
Spring Breeze |
---|
Suroviny: 2 cl medové vody (med rozpuštěný ve vodě), 1 cl citrónové šťávy, 1 lžička (5 g) vanilkového cukru, 15 cl mattoni, 6 lístků kadeřavé petrželky |
Postup: Do sklenice nalijeme medovou vodu s citrónovou šťávou, přidáme cukr, petrželku, zamícháme, přidáme led a dolijeme mattonkou. |
BBQ Surprise |
---|
Suroviny: 8 kostiček červeného melounu, 1 stonek rozmarýnu, pár kapek tabaska dle chuti (pozor, pálivé), mattoni s příchutí grapefruitu na dolití, rozmarýn na ozdobu |
Postup: Do skleničky dáme kostky melounu, nakapeme tabasko, dáme led, vložíme celý stonek rozmarýnu a zalijeme mattonkou. |
Negroni |
---|
Suroviny: 1 díl campari, 1 díl Cinzano Rosso, 1 díl Hendrick’s gin, na ozdobu pomerančová kůra |
Postup: Do skleničky plné ledu nalijeme postupně všechny ingredience a promícháme. Ozdobíme pomerančovou kůrou. |
Americano |
---|
Suroviny: 1 díl campari, 1 díl Cinzano Rosso, zástřik sody, na ozdobu ½ plátku pomeranče |
Postup: Do skleničky plné ledu nalijte campari, Cinzano Rosso a sodu. Lehce promíchejte a ozdobte ½ plátkem pomeranče.Barman doporučuje: zástřik citrónové kůry |
Tančící brusinky |
---|
Suroviny: Bohemia sekt Prestige Chardonnay, sušené brusinky |
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte pět kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce. |
Koktejl Hugo |
---|
Suroviny: Bohemia sekt, bezinkový sirup monin, limetka, led |
Postup: Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky. |
Růžová planeta |
---|
Suroviny: 1 dcl Bohemia Sektu brut, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citrónové šťávy, 1 lžička cukru, led |
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citrónovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku vyšperkujte, třeba jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem. |
Koktejl Desátá |
---|
Suroviny: Bohemia Sekt Prestige brut, maliny |
Postup: Do míchací sklenice vložte čtyři maliny a důkladně je rozmačkejte. Poté přilijte sekt a promíchejte lžící. Přelijte do štíhlé sklenice typu flétna, ozdobte čerstvými malinami a mátou. Pak už si jen vychutnejte jedinečný koktejl. |
Jameson Ginger |
---|
Suroviny: 5 cl Jameson Irish Whiskey, 10 cl zázvorové limonády, citron/limetka (případně pár tenkých plátků oloupaného zázvoru), led |
Postup: Do sklenice na led dávkujte whisky, přidejte zázvorovou limonádu, promíchejte a na okraj sklenky zavěste dílek citrónu nebo limetky na případné dochucení. Na hladinu můžete (ale nemusíte) položit pár tenkých řezů zázvoru pro zvýšení aroma. |
Jameson Select cocktail |
---|
Suroviny: 5 cl Jamesonu Select Reserve, 0,75 cl javorového sirupu, vymáčknout osminku limetky, 1 střik Jerry Thomas Bitters, sušená limetka a celá skořice na ozdobu |
Postup: Whisky smícháme se sirupem, šťávou z limetky a střikem Jerry Thomas Bitterem. Nalijeme do sklenky, ozdobíme tyčinkou skořice a sušenou limetkou. |
Dark Devil |
---|
Suroviny: 50 ml Johnnie Walker Black Label, 50 ml brusinkového džusu, 50 ml zázvorového piva |
Postup: Do sklenice s ledem postupně nadávkujeme jednotlivé ingredience a lehce promícháme. Na závěr ozdobíme například limetou a servírujeme. |
Beer Fizz |
---|
Suroviny: 60 ml Johnnie Walker Double Black Label, 20 ml čerstvé citrónové šťávy, 20 ml cukrového sirupu, světlé pivo |
V šejkru dobře protřepejte Johnnie Walker Double Black Label, cukrový sirup a citrónovou šťávu. Přelijte do vysoké sklenice na čistý led a dolijte světlým pivem. Před servírováním ozdobte citrónovou kůrou. |
Johnnie Walker Black Sour |
---|
Suroviny: 5 cl Johnnie Walker Black Label, 2,5 cl citrónového džusu, 1,75 cl cukrového sirupu, kostky ledu |
Postup: Naplňte shaker kostkami ledu. Přidejte Johnnie Walker Black Label, citrónový džus (ten můžete jednoduše koupit nebo vyrobit doma) a cukrový sirup. Vše protřepte a přelijte do sklenice přes síto. |
Kapitán s citrónovým nádechem |
---|
Suroviny: 4 cl Captain Morgan Spiced, sprite, led |
Postup: Smíchejte karibský rum se spritem, který dá rumu lehký citrónový nádech. Nezapomeňte ještě na pár kostek ledu, aby osvěžení bylo dokonalé. |
Beton Bitter |
---|
Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátky pomeranče, limety, citrónu, zástřik KV 14 |
Postup: Do vinné sklenice plné ledu nalijte Becherovku Original, tonik a doplňte plátky citrusů. Na závěr zastříkněte aperitivem KV14. |
Spring field |
---|
Suroviny: 15 ml Becherovky Original, 15 ml broskvového džusu, šampaňské, na ozdobu: spirála z pomerančové kůry |
Postup: Do sklenice na šampaňské nalijte becherovku, přidejte broskvové pyré a promíchejte. Na závěr dolijte perlivou vodou nebo šampaňským a ozdobte spirálou z pomerančové kůry. |
Apple Sling |
---|
Suroviny: 40 ml becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka |
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka. |
KV Cooler |
---|
Suroviny: 40 ml Becherovky Original, 60 ml bílého vína (sladší), perlivá nebo minerální voda, led, kuličky bílého a červeného vína (cca 6–8 ks) |
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte becherovku, bílé víno a pečlivě promíchejte. Na závěr dolijte perlivou vodou a doplňte nakrájeným hroznovým vínem. |
Pražský sexík |
---|
Suroviny: 4 cl Pražské vodky, 2 cl Dynybyl Griotte, 2 dl pomerančového džusu, 1 cl grenadiny (možno nahradit libovolným červeným sirupem) |
Postup: Všechny ingredience postupně nalijte do skleničky na led. Možno ozdobit plátkem pomeranče. |
Baileys White Russian |
---|
Suroviny: 50 ml Baileys Original Irish Cream, 25 ml Smirnoff vodky, 12,5 ml kávového likéru, 75 ml mléka, led |
Postup: Do skleničky nasypte pár kostek ledu, přidejte postupně likér Baileys, vodku a kávový likér. Nakonec vše přelijte mlékem. Důkladně zamíchejte a ozdobte např. koktejlovou třešničkou. Vychutnejte si lahodnou sametovou chuť. |
Chocolat Luxe Mocha Martini |
---|
Suroviny: 50 ml Baileys Chocolat Luxe, 25 ml Smirnoff Vodky, 25 ml espressa, led |
Postup: Nalijte do shakeru Baileys Chocolat Luxe, přidejte vodku, espresso a pár kostek ledu. Vše dokonale promíchejte do hladké, jemné konzistence. Servírujte do sklenice typu Martini a ozdobit můžete lístkem máty. |
Baileys Chocolatini |
---|
Suroviny: 75 ml Baileys Original Irish Cream, 25 ml Smirnoff vodka, čokoládový sirup, led |
Postup: Nalijte do koktejlového shakeru Baileys Original, vodku, čokoládový sirup, vhoďte ještě pár kostek ledu a vše dobře protřepejte. Až bude tekutina hedvábně jemná, nalijte přes sítko do koktejlové sklenice a ozdobte hoblinkami čokolády. Nyní si můžete vychutnat svůj čokoládový sen. |
Pražský borec |
---|
Suroviny: 4 cl Pražské vodky, 2cl Dynybyl Griotte, 2dl energy drinku |
Postup: Všechny ingredience postupně nalijte na led do sklenice. Možno ozdobit limetkou. |
Vanilla Cuba Libre |
---|
Suroviny: 4 cl Cuban Rum Havana Club, limonáda cola připravená v přístroji Sodastream, řez limety, brčko vytvořené z vanilkového lusku |
Postup: Do sklenky typu long drink vložíme kostky ledu a přilijeme rum. Připravíme si vlastní limonádu – tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou chladnou vodu na maximum a tu následně ochutíme sirupem Sodastream Cola. Vymačkáme řez limety a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko z vanilkového lusku a míchátko. Případně vymáčkneme osminku limety. |
Night Spring Mojito |
---|
Suroviny: 4 cl rumu Havana Club Añejo 3 Años, 1/2 limety, 8 lístků máty peprné, dle chuti hnědý třtinový cukr a 10 cl koncentrátu SodaStream Mojito smíchaného se silně naperlenou vodou |
Postup: Ve sklenici collins pokrájenou limetu podrtíme samotnou nebo dle chuti s cukrem, přidáme lístky máty a pomačkáme je drtítkem. Přidáme rum, doplníme ledem nebo ledovou tříští, nalijeme koncentrát SodaStream Mojito namíchaný s naperlenou vodou a řádně promícháme barovou lžičkou odspodu. Navršíme led nebo ledovou tříšť a ozdobíme stonkem máty. |