Hlavní obsah

Ideální doba spánku pro každé znamení zvěrokruhu

Kolik spánku opravdu potřebujete? Kdy se odebrat do postele a jaké znamení rádo ponocuje, aniž by to poznamenalo jeho následující den?

Foto: Profimedia.cz

Znamení zvěrokruhu nám může pomoci určit, kolik spánku potřebujeme.

Článek

Znamení zvěrokruhu hodně vypovídá o naší osobnosti. O tom, jak žijeme a jak reagujeme na různé situace. Je tedy přirozené, že znalost těchto vlastností nám může pomoci určit, kolik spánku potřebujeme a kdy je pro nás ideální chodit spát a probouzet se.

Beran 21. 3. – 19. 4.

Beran by měl jít spát do 21 hodin. Jeho den je neuvěřitelně rušný a vždy nabitý mnoha různými domácími pracemi a aktivitami. Potřebuje každou hodinu spánku, kterou si může dopřát, aby byl co nejvýkonnější ve dnech dalších. Jeho brzké usínání má vliv na kvalitu dalšího života i celkové rozpoložení. Věřte tomu, že s nevyspalým Beranem se setkat nechcete, proto mu večerku neprodlužujte.

Býk 21. 4. - 21. 5.

Býk miluje dlouhá a pomalá rána. Přečte si všechny novinky, dojde si zaběhat a dopřeje si opulentní snídani. Býci ráno považují za nejlepší část dne a nenechají si ji ovlivnit denní rutinou, stresem ani prací. Kdy je pro ně ideální jít spát? Kolem desáté večerní. Protože jen to jim poskytuje dostatek spánku. Navíc nemusí zcela obětovat večerní a noční život. Je to kompromis, ale i souboj s časem, který vzhledem ke svému nastavení vyhrávají.

Studená sprcha zmírňuje stres, podporuje imunitu a dokáže i zlepšit den

Zdraví

Blíženci 22. 5. - 21. 6.

Toto znamení patří k těm, která ráda ponocují. Je to proto, že toho mají na práci tolik, že zkrátka nemohou usnout. Přesto se snaží chodit spát na jejich poměry brzy, protože nechtějí být unavení po celý následující den. Blíženci špatně usínají, mají neustále v hlavě tolik myšlenek, že si s nimi nedokážou poradit a nechat je za dveřmi ložnice. I proto se mohou jevit svému okolí po ránu unavení.

Rak 22. 6. – 22. 7.

Lidé narození ve znamení Raka rádi vstávají brzo, ale umí ponocovat. Vždy se snaží dobu spánku zkracovat, i když vědí, že je ráno po nedostatku spánku „bude bolet“. Ideální pro toto znamení je usínání kolem půl jedenácté večer. Raci mají pomalejší rána, energii si šetří pro celodenní výdej. Chtějí se celý den cítit odpočinutí.

Lev 23. 7. – 22. 8.

Lev, stejně jako šelma v přírodě, potřebuje k ideálnímu rozpoložení dvanáct hodin spánku. Jenže Lvi patří k těm, kteří toho mají v noci hodně na práci. Pokud mají kreativní zaměstnání, práce jim jde od ruky nejlépe v době, kdy ostatní spí. Případně čas, kdy se cítí skvěle, využívají ke shlédnutí svých oblíbených pořadů či k četbě. Některé Lvice po setmění rády uklízejí. Lvi mají trvalý pocit, že nejsou dostatečně vyspaní. I proto se během dopoledne dokážou nerudně ohnat po těch, kteří po nich něco požadují.

Panna 23. 8. – 22. 9.

Lidé narození ve znamení Panny jsou metodičtí, ve věcech mají rádi systém a vždy plánují dopředu. Pro své dny se snaží získat náskok, takže vstávají extrémně brzy. Na kutě se snaží odebírat kolem dvacáté hodiny. Spí povětšinou klidně, umí starosti nechat za dveřmi ložnice. I proto, že ráno, kdy ostatní ještě spí, je pro osoby narozené ve znamení panny tím nejproduktivnějším časem. Jakmile mají pocit, že jejich ráno nešlape jako švýcarské hodinky a nemohou si odškrtávat své denní povinnosti, trpí.

Váhy 23. 9. – 23. 10.

Váhy nejsou ranní ptáčata. Spát chodí ideálně kolem půlnoci a potřebují dostatek odpočinku na to, aby vůbec byly schopné vstát. Velmi často jsou ráno nevrlé, budík i ranní povinnosti neustále odkládají, což jim rozhodí den a ve své podstatě v každé minutě svého bdělého stavu jen dohánějí to, co nestihly proto, že si přispaly.

Štír 24. 10. – 22. 11.

Jestli chcete najít opravdovou sovu, pak je to právě toto znamení. Štíři rádi ponocují, sledují nejen filmy, ale snaží se také přimět ostatní kolem sebe k další komunikaci, což se jim ale málokdy daří. Štíři mají pocit, že je spánek zdržuje od všeho podstatného, takže se jej snaží zkrátit na absolutní minimum. Což vede k tomu, že rána vysloveně nesnášejí, jsou unavení a denně vstávají s pocitem, že takhle hrozný den už znovu zažít nechtějí. A je jedno, jestli je budík z postele vyžene v pět ráno, nebo v jedenáct dopoledne. Je také pravdou, že s nevyspalým Štírem se jiná znamení potkat nechtějí, dokáže být pořádně jedovatý.

Astroložka Eliška Landovská: Ideálního partnera máme stále s sebou

Móda a kosmetika

Střelec 23. 11. – 21. 12.

Střelce v posteli také nenajdete hned po setmění. Jeho energie je poněkud prohozená od ostatních znamení, takže by nejraději ve dne spal, v noci pracoval. Ideální pro lidi narozené v tomto znamení je, pokud si režim mohou obrátit. Pracovat od odpoledne do pozdní noci a pak spát. Proto mohou být Střelci společníky, kteří nejsou zábavní. V době, kdy se s nimi chcete bavit na večírku, je zdržujete od povinností. Střelci ideálně usínají kolem třetí ráno. Rána vynechávají a fungovat začínají až odpoledne. A ne, to že s vámi sedí na poradě v devět ráno neznamená, že jsou duchem přítomni.

Kozoroh 22. 12. – 20. 1.

Kozorozi jsou nejzodpovědnějším znamením. Nikdy neodkládají povinnosti a na jejich plnění chtějí být dobře odpočinutí. Do postele uléhají ideálně kolem deváté večer, okamžitě usínají a spí do pěti ráno. Pak se věnují povinnostem, které považují za důležité. Během noci jsou neradi vyrušováni, neumí odkládat budík o dalších pár minut, většinou se budí několik sekund před tím, než se rozezvoní. A nastavují si jej i o víkendu. Protože zkrátka na plnění rodinných i dalších povinností potřebují celý den.

Vodnář 21. 1. – 20. 2.

Vodnáři považují noční čas za čas vyhrazený jim. Ne proto, aby byli s přáteli venku, jsou nejraději doma, sami se sebou. Rádi rozjímají, plánují strategie, a neradi při tom bývají rušeni. Takže je pro ně noc ideální dobou. Pokud je budete chtít rušit, protože budete mít pocit, že když jsou vzhůru, jsou tu pro vás, se zlou se potážete. Vodnáři umějí být v okamžiku, kdy jim někdo zasahuje do jejich osobního prostoru, velmi nepříjemní.

Ryby 21. 2. – 20. 3.

Ryby nejsou ranní ptáčata. Vůbec. Jejich postel je jejich nejoblíbenějším místem a je pro ně nejvíc stresující, když ji musí opustit. Proto se snaží si rána co nejvíce protáhnout. Stejně jako večery. Protože nic není lepšího než být v posteli. Snít, klidně od osmi od večera. Průměrem pro toto znamení je odchod do ložnice kolem desáté večerní. Pokud je přinutíte být déle vzhůru, jsou nepříjemní, protože je okrádáte o jejich sny. Které mohli snít, kdybyste to celé nezkazili.

Kartářka Helen Stanku: Nejčastěji se lidé ptají na partnerské vztahy

Móda a kosmetika

Úzkosti generace Z aneb Proč tak podléhá obavám z budoucnosti

Zdraví
Související témata:
Znamení zvěrokruhu

Výběr článků

Načítám