Hlavní obsah

Zloděj ukradl Italce na ulici kabelku. Žena jej dostihla ve svém SUV, srazila a opakovaně přejela

Kuriózním způsobem vzala spravedlnost do svých rukou italská podnikatelka, které alžírský migrant na ulici ukradl kabelku. Žena prchajícího pachatele dohnala ve svém SUV, srazila jej a opakovaně přejela. Muž na následky zranění při převozu do nemocnice zemřel, žena skončila ve vazbě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se podle listu Corriere della Sera odehrál začátkem září na pobřežní promenádě v toskánském Viareggiu, kde 65letá podnikatelka vlastní plážové koupaliště. Muž jí měl vyhrožovat nožem, než jí kabelku vytrhnul.

Zloděj se pak dal na útěk, vyhráno ale neměl. Žena totiž nasedla do svého bílého SUV Mercedesu a začala pachatele pronásledovat. Záhy se jí povedlo ho dostihnout a neměla s ním žádné slitování.

Jak prozradily záběry bezpečnostní kamery jedné prodejny, řidička pachatele nejprve narazila na výlohu, poté couvla a muže ležícího v bezvědomí na dlažbě dvakrát přejela. Ve chvíli, kdy kola vozidla byla ještě na těle pachatele, žena vystoupila, vzala si svou kabelku a odjela.

Fantom, který děsil ostravské prodavačky i obchodníky, je za mřížemi

Krimi

K incidentu došlo v neděli 8. září. Krátce po půlnoci našel mužovo bezvládné tělo manželský pár, který přivolal policii. Vyšetřovatelé se nejprve domnívali, že šlo o ujetí od nehody a neposkytnutí pomoci. Když ale na místě nenašli odpovídající stopy a vyhodnotili záběry pouliční kamery, překvalifikovali čin na úkladnou vraždu.

Lékaři se na místě ještě snažili vážně zraněného muže oživovat. Ten během převozu na kliniku ale podle deníku Il Giornale zemřel.

Protože registrační značka vozidla byla na záznamu dobře čitelná, kriminalisté řidičku snadno vypátrali. Když ji přišli v pondělí zatknout a nasazovali jí pouta, žena se hájila se slzami v očích slovy: „Okradl mě.“

Prý jí vyhrožoval tím, že má v kapse nůž, ten ale policisté u rozdrceného pachatele nenašli. Podnikatelka, která je ve Viareggiu známou osobou, skončila ve vazbě.

Mrtvý muž byl identifikován jako 47letý alžírský bezdomovec, který měl několik záznamů v trestním rejstříku za drobnější majetkové trestné činy. Živil se příležitostnými pracemi a byl známou tváří místní scény bezdomovců.

Už i Vídeň. Válka migrantských gangů zachvátila ulice rakouské metropole

Evropa

Výběr článků

Načítám