Hlavní obsah

Z francouzského expresu TGV evakuovali 1200 cestujících kvůli páchnoucím toaletám

Pořádný šrám na kráse utrpěla chlouba francouzské železnice, síť expresních vlaků TGV, když jedna z jejích souprav musela neplánovaně zastavit a evakuovat všech 1200 cestujících. Důvodem byly nesnesitelně zapáchající toalety.

Foto: Profimedia.cz

Evakuovaní cestující v tělocvičně gymnázia v Sablé-sur-Sarthe

Článek

Incident se odehrál ve čtvrtek večer v soupravě TGV, která mířila z Nantes na západě země do Paříže. Vlak nebyl ani v polovině cesty, když palubní personál po četných stížnostech soupravu u obce Sablé-sur-Sarthe zastavil a vyzval pasažéry k opuštění vagonů.

Podle deníku Ouest-France někteří z nich vykazovali známky nevolnosti a podráždění sliznice dýchacích cest.

„Na stanici Sablé-sur-Sarthe byl zastaven vlak TGV. Přepravoval 1200 cestujících, z nichž deset má příznaky podráždění,“ potvrdila ve čtvrtek večer místní prefektura s tím, že na místě jsou hasiči a četnictvo.

Radnice ve dvanáctitisícovém Sablé-sur-Sarthe musela narychlo řešit velký logistický problém - kam ubytovat cestující. Nakonec jim poskytla přístřeší ve třech tělocvičnách, což prý ale mnozí pasažéři neakceptovali, raději zůstali na nádraží nebo si pro další cestu zajistili alternativní dopravní prostředky.

Ve dvě hodiny po půlnoci ze čtvrtka na pátek úřady podle listu Le Parisien oznámily, že lidé, kterým se udělalo nevolno, už nemají žádné problémy a že kontrolní analýzy neprokázaly ve vlaku přítomnost nebezpečných látek.

Evakuovaní pasažéři tak ještě v noci mohli pokračovat v cestě, do Paříže ale dorazili s mnohahodinovým zpožděním.

Kocour ve Francii utekl pod vlak. Železnice musí platit za to, že nedbala proseb a express zvíře přejel

Evropa

Výběr článků

Načítám