Hlavní obsah

Vlci zaútočili v safari parku u Paříže na návštěvnici a vážně ji zranili

Tři vlci zaútočili na 36letou ženu ve známém safari parku v Thoiry západně od Paříže a vážně ji zranili. Napadená skončila na jednotce intenzivní péče, ale její život podle lékařů není v ohrožení.

Foto: Profimedia.cz

Vlk v zooparku ve francouzském Thoiry

Článek

Incident se odehrál v neděli, když si žena šla ráno zaběhat. Podle deníku Le Parisien bydlela se svou dcerou a matkou v jedné z chatek areálu, v nichž si milovníci zvířat mohou zarezervovat i nocleh, jestliže si přejí autentičtější prožitek.

Žena měla štěstí, že její křik zaslechli hlídači, kteří byli nablízku, a přispěchali jí na pomoc. Vlky zahnali a přivolali rychlou záchrannou službu.

Návštěvnice utrpěla zranění v oblasti krku, na zádech a na lýtku. Díky včasné lékařské pomoci a rychlému transportu do nemocnice by se měla ze všeho zotavit, informovala televize BFMTV.

Tři rotvajleři roztrhali Itala při ranním běhu

Zahraniční

Případem se zabývá státní zastupitelství ve Versailles. Vyšetřovatelé se snaží zjistit, zda vedení areálu neporušilo bezpečnostní předpisy, nebo jestli šlo o nedbalost ženy. Ta se totiž z neznámých důvodů pohybovala v zóně, která je pro pěší uzavřená a je možné jí projíždět jen autem.

„V tuto chvíli ještě nevíme, jestli návštěvnice udělala chybu, nebo jestli byl problém ve značení,“ potvrdil listu Le Parisien nejmenovaný policejní zdroj.

„Analyzujeme všechny okolnosti, které mohly vést k této nehodě,“ potvrdila ředitelka parku Christelle Berchenyová. Podle ní běží také interní vyšetřování, jehož dosavadní výsledky nenaznačují, že by na straně parku došlo k technickému nebo lidskému selhání.

Zóna, kam návštěvníci nesmějí pěšky, je podle ní řádně vyznačena. Pokud jde o ubytovací kapacity v blízkosti výběhů pro vlky a medvědy, jsou chráněny elektrickým oplocením a příkopy.

Zoopark Thoiry, který leží asi 50 kilometrů západně od Paříže, je ve Francii jedním z nejstarších a nejvyhledávanějších areálů svého druhu. Má rozlohu 150 hektarů a žije v něm asi 1500 zvířat.

Muž v Mexiku o vlásek unikl smrti v čelistech krokodýla

Koktejl

Výběr článků

Načítám