Hlavní obsah

V luxusním hotelu v Bangkoku našli šest Vietnamců otrávených kyanidem

Vietnamci, kteří byli nalezeni v úterý kolem 17.00 v luxusním hotelu Grand Hyatt Erawanv v thajském Bangkoku, byli zřejmě otráveni kyanidem, napsal web deníku Daily Mail s odkazem na zdroje blízké vyšetřování. O život přišlo šest lidí. Dva z nich byli vietnamského původu a zároveň měli i americký pas. V šestici byli tři muži a tři ženy.

Luxusní hotel Grand Hyatt Erawan v Bangkoku, kde byla nalezena těla šesti otrávených lidí kyanidemVideo: AP

Článek

Forenzní experti nalezli stopy po kyanidu na šálcích a jeden z policistů uvedl, že mrtví měli pěnu u úst. V pokoji, kde se tragédie stala, bylo jídlo a dvě termosky, zřejmě s kávou a čajem. Mrtví se jídla nestačili dotknout, to zůstalo naservírované na talířích, píše web deníku Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

V pokoji, kde byli nalezeni otrávení lidé, zůstalo nedotčené jídlo, zkonzumovaly se pouze nápoje.

Vyšetřovatel pod podmínkou zachování anonymity uvedl, že nikdo nepoužil střelnou zbraň. „Nic nenasvědčuje tomu, že by došlo ke střelbě,“ řekl agentuře Reuters, aniž by to dále rozváděl.

Oběti si v hotelu rezervovaly několik pokojů, původně to bylo sedm osob, řekl šéf bangkocké policie Thiti Sangsawang. Policie pátrá po sedmém člověku, jehož jméno je zahrnuto v rezervaci.

V Británii zadrželi muže v souvislosti s nálezem lidských pozůstatků v kufrech

Evropa

Podle Sangsawanga nejsou v pokoji, kde byli nalezeni, žádné známky boje. Všichni se měli v úterý odhlásit a jejich zavazadla už byla zabalena. Těla objevila pokojská, která šla do pokoje, aby zjistila, co se děje, protože se nehlásili. Na místě zjistila, že je pokoj zamčený.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní hotel Grand Hyatt Erawan v Bangkoku, kde byla nalezena těla šesti otrávených lidí kyanidem.

V pokoji vedle nedotčeného jídla našla všechny mrtvé. „Zkonzumovány byly jen nápoje,“ řekl Thiti Sangsawang. Příčinu smrti nepotvrdil, čeká se až na výsledky pitvy. K úmrtí podle jeho slov došlo asi 24 hodin předtím, než v úterý večer dorazila na místo policie poté, co ji zavolal hotelový personál.

Předpokládaným motivem otravy mohly být peníze, které investoval jeden člověk ze skupiny společně s manželským párem, a o nichž se domníval, že nejsou využívány správně, uvedl podle agentury AP zástupce šéfa bangkocké policie s odvoláním na informace získané od příbuzných obětí.

Bratr muže zatčeného po zastřelení tří žen kuší je odsouzený vrah

Evropa

Výběr článků

Načítám