Hlavní obsah

V Británii zemřel 17letý chlapec zachráněný ze zaplavené thajské jeskyně

Duangpetč Promptchep, jeden z 12 chlapců, kteří byli zachráněni z thajské jeskyně v roce 2018, zemřel. Stalo se tak ve Velké Británii, kde od loňského roku studoval na střední škole Brooke House College u středoanglického Leicesteru, píše server BBC. Chlapci bylo 17 let.

V Británii zemřel 17letý chlapec zachráněný ze zaplavené thajské jeskyněVideo: Thai NavySeal, Thai Public Relations Office, Reuters

Článek

Chlapce nalezli v neděli v bezvědomí na pokoji ve studentské ubytovně, odkud ho převezli do nemocnice. V úterý i přes péči lékařů zemřel. Příčina jeho smrti není zatím jasná.

Loni v srpnu se jeho kamarádi radovali, když Duangpetč získal stipendium. On sám na Instagram napsal: „Dnes se mi splnil sen.“ Za šest měsíců se jeho účet plní projevy soustrasti.

Foto: Profimedia.cz

Duangpetč Promptchep, jeden ze zachráněných chlapců z thajské jeskyně

„Řekl jsi mi, abych počkal a viděl tě hrát za národní tým. Věřil jsem, že to dokážeš,“ napsal Prachak Sutham, jeden z chlapců, kteří s ním byli v roce 2018 zachráněni.

„Když jsme se naposledy setkali před tvým odjezdem do Anglie, dokonce jsem ti v žertu řekl, že až se vrátíš, budu tě muset požádat o autogram. Spi dobře, můj drahý příteli.“

Další z chlapců, Titan Chanin Viboonrungruang, napsal: „Bratře, řekl jsi mi, že dosáhneme našeho fotbalového snu. Byl jsi jeden z lidí, kteří druhé posouvali a nutili se zlepšit. Pokud bude příští svět skutečný, chci, abychom si spolu zase zahráli fotbal.“

Chlapci z fotbalového týmu, jehož byl Duangpetč Promptchep kapitánem, ve věku mezi 11 a 16 lety s 25letým trenérem zůstali v jeskyni uvězněni 23. června 2018. 

V podzemí je uzavřela stoupající voda, kvůli které ustupovali stále hlouběji do jeskyně. Záchranáři fotbalisty nakonec objevili 2. července na vyvýšené plošině čtyři kilometry od ústí jeskyně, odkud je postupně vyvedl tým potápěčů. Předtím ale chlapci museli dostat sedativa, aby cestu s potápěči zvládli.

V jeskyni se dá strávit až čtyřicet dní, nebezpečí se ale nevyhnete

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám