Hlavní obsah

V blízkosti Trumpa zazněla střelba, exprezident je v pořádku

Aktualizováno

V blízkosti bývalého prezidenta a republikánského kandidáta na hlavu Spojených států Donalda Trumpa zazněly výstřely, když si v neděli zašel zahrát golf na svém Trump International Golf Club ve West Palm Beach na Floridě. Podle mluvčího jeho volebního štábu Stevena Cheunga je Trump v pořádku.

Foto: Jonathan Drake, Reuters

Donald Trump se poprvé od atentátu ukázal na mítinku pod širým nebem. Sám uvedl, že se těchto akcí nechce vzdát.

Článek

„Poté co zazněly výstřely v jeho blízkosti, je prezident Trumpa v pořádku. Zatím nebudeme podávat další informace,“ řekl Cheung.

Server New York Post s odkazem na orgány činné v trestním řízení popsal, že palbu zahájili členové jeho ochranky. Padnout mělo několik výstřelů. Cílem měl být muž, u něhož spatřili předmět, který se podobal hlavni zbraně. Zatím není jasné, jestli se dotyčný pohyboval na hřišti. Muž by nakonec zatčen místní policií.

Podle zdroje CNN dobře obeznámeného se situací byl areál hřiště okamžitě uzavřen.

Podle vyjádření Bílého domu se o incident zajímá prezident Joe Biden i viceprezidentka Kamala Harrisová, která je Trumpovou soupeřkou v boji o prezidentské křeslo.

„Prezident a viceprezidentka byli obeznámeni s bezpečnostní událostí na Trump International Golf Course, kde hrál bývalý prezident Trump golf. S úlevou přijali, že je v pořádku. Jejich tým je bude průběžně o situaci informovat,“ stojí ve stanovisku.

Trump se už během prezidentské kampaně stal terčem útoku střelce, z něhož vyvázl s poraněním ucha. Atentátník na něj vypálil několik ran během předvolebního mítinku v Pensylvánii 13. července. Atentátník byl na místě zastřelen.

Trump nechce další předvolební debatu

Volby USA

Výběr článků

Načítám