Hlavní obsah

Útočník brutálně zmlátil tyčí na pláži na Tenerife jiného muže před zraky šokovaných turistů. Svědek natáčel

Brutálním způsobem vzal spravedlnost do vlastních rukou muž na kanárském ostrově Tenerife, když zaútočil hranatou hliníkovou tyčí na jiného muže, kterého měl předtím údajně přistihnout při krádeži peněženky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na otřesných záběrech, které kolují na sociálních sítích, je vidět, jak útočník nemilosrdně a vší silou zasazuje své oběti rány, kvůli nimž napadený musel vyhledat lékařskou pomoc.

Incident se odehrál minulý týden na pláži Los Abrigos na jižním pobřeží ostrova před zraky početných šokovaných turistů. Rodiče urychleně odváděli děti, aby je ochránili pro případ, že by útočník začal napadat i další lidi.

„Kdyby vzal železnou nebo dřevěnou tyč, tak by jej zabil,“ komentoval incident jeden ze svědků podle serveru Daily Mail.

Dramatické video ukazuje, jak útočník, kterým byl podle médií Nizozemec ve věku 33 let, napadl 48letého muže, pocházejícího údajně z Rakouska. Ze záznamu není zřejmé, co incidentu bezprostředně předcházelo.

Agresor na oběť nejprve křičel, načež začal muže surově mlátit. Napadený zakopával přes kameny, opakovaně padal k zemi a nedokázal uniknout nemilosrdným úderům, po nichž mu na těle zůstaly i řezné rány. Útočník pronásledoval oběť až do moře a neustával v bití.

Situace se uklidnila až poté, co na místo přiběhli plavčíci a pískali na píšťalky. Útočník skončil na policii a musel podstoupit i psychiatrické vyšetření.

Policisté podle deníku The Sun později uvedli, že ani jeden z aktérů konfliktu není turista. „Nemají žádné stálé bydliště, žijí v jeskyních a mají problémy se soužitím,“ citoval list nejmenovaný policejní zdroj s tím, že jeden pochází z Nizozemska a druhý z Rakouska.

Španělský web El Debate napsal, že města a obce na Tenerife mají dlouhodobě problém s lidmi, kteří žijí v místních jeskyních. Obvykle se prý jedná o cizince bez prostředků, kteří se na ostrově usadili vzhledem k mírnému klimatu a nejsou nikde registrováni. Obyvatelé Tenerife si na ně stěžují, protože často vyvolávají rvačky a chovají se nepředvídatelně.

Dvě ženy se na italské pláži servaly kvůli lehátku v první řadě. Rekreanti natáčeli

Koktejl

Výběr článků

Načítám