Hlavní obsah

Ukrajina zasáhla dva ruské muniční arzenály. Výbuchy zablokovaly dálnici

Ukrajinská armáda v noci na sobotu zasáhla dva důležité vojenské arzenály na území Ruské federace, kde se nacházely tisíce tun munice. Ve skladech měl být i materiál dodaný ze Severní Koreje.

Foto: Vyacheslav Madiyevskyy, Reuters

Obyvatel Charkova v domě zničeném ruskou raketou

Článek

V sobotu to oznámil generální štáb ukrajinské armády s tím, že jedním cílem byl zbrojní sklad u města Tichoreck v Krasnodarském kraji. Podle listu Ukrajinska pravda jde o jednu ze tří největších muničních skladovacích základen, která hraje klíčovou roli v logistickém systému ruských jednotek.

Druhým cílem byla základna u obce Okťabrskij ve Tverské oblasti. Ukrajinské bezpilotní letouny tam zasáhly přísně utajovaný areál, kde jsou skladovány rakety. Detonace byly tak silné, že zablokovaly federální dálnici M-9 Baltia, která vede z Moskvy k hranici s Lotyšskem.

Útoky podnikalo v noci na sobotu také Rusko. Jeden z nich cílil na město Krivyj Rih, kde raketa zničila dva domy a dalších 20 poškodila. O život přišel dvanáctiletý chlapec a dvě ženy ve věku 75 a 79 let. Další tři lidé byli zraněni a skončili v nemocnici.

Další ruský útok směřoval na Charkovskou oblast. Starosta Charkova Igor Těrechov informoval, že při třech úderech na různá místa bylo zraněno 15 lidí včetně tří dětí. Osm zraněných muselo do nemocnice.

Ukrajina zakázala úředníkům aplikaci Telegram

Zahraniční

Výběr článků

Načítám