Hlavní obsah

Tříletý chlapec z Minnesoty pokousaný buldoky daroval srdce roční holčičce

Tříletý chlapec Covil z amerického státu Minnesota umíral poté, co jej pokousali dva psi. Když bylo zřejmé, že hoch nepřežije, souhlasili jeho rodiče s tím, aby Covil daroval své srdce roční holčičce a zachránil jí tím život.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo v polovině července v Brooklyn parku na předměstí Minnesoty, když se Covil s matkou a starším bratrem Christianem vydali do dvora jednoho domu, aby si vybrali štěně amerického buldoka.

Zatímco paní Tasha a Christian si s vyvoleným pejskem hráli, na Covila se vrhli rodiče štěněte. Majitel psa a matka okamžitě spěchali křičícímu chlapci na pomoc s krumpáči a kladivy, přičemž psi těžce pokousali také ji.

Když dorazila sanitka, byli útočící psi od Covila už odděleni a zdravotníci chlapce na místě oživovali. V nemocnici lékaři upřesnili jeho závažná poranění: fraktury lebky, čelisti, klíční kosti, obratle, propíchnutou plíci, otok mozku a dýchací potíže.

„Byl to nejhorší den mého života. Ten pes měl v tlamě celou (Covilovu) hlavu,“ vylíčila situaci zdrcená paní Tasha pro server Fox9. Ji psi pokousali natolik, že podstoupila dvě operace lýtka a další ji čekají, ale na rozdíl od syna přežila.

„Aspoň něco dobrého“

Covil v nemocnici strávil několik dní na přístrojích, než lékaři rodičům řekli, že pro něj je situace beznadějná. „Nikdy v životě jsem neviděla tolik nitrožilních aplikací najednou,“ řekla matka. „Upřímně řečeno, bral asi 12 nebo 14 různých léků,“ dodal Covilův otec, pan Chuck.

Rodina nato oznámila souhlas s tím, aby Covil daroval své srdce a pomohl zachránit roční holčičku. „Jeho zlaté srdce teď bije v jejím těle a my jsme šťastní, že jeho odkaz může žít dál. Pokud přispějeme k tomu, aby její rodina neprožívala to, co teď zažíváme my, tak z té tragédie vzejde aspoň něco dobrého,“ řekla paní Tasha.

Rodinná přítelkyně mezitím pomohla zorganizovat sbírku k pokrytí výdajů spojených s tragédií. Do neděle se podařilo shromáždit 70 tisíc dolarů (1,6 mil. Kč), které by měly jít mimo jiné na zaplacení plastických operací paní Tashi.

Buldoci, kteří na ni a na Covila zaútočili, byli utraceni a případ vyšetřuje policie. Majitelé psů se prý o osud zdrcené rodiny dále nezajímali. „Nikdy nás ani nekontaktovali, aby se zeptali, jak se komu daří,“ postěžovala si paní Tasha.

Husky pokousal v USA v postýlce šestitýdenního chlapečka. Ten nepřežil

Evropa

Výběr článků

Načítám