Hlavní obsah

Tragické sesuvy půdy v Etiopii: Mrtvých už je přes 200

Počet obětí sesuvů půdy po silných deštích na jihu Etiopie se zvýšil na 229, napsala v úterý agentura AFP s odkazem na místní úřady. Ty dříve informovaly o 157 mrtvých. Na místě dál pokračovaly pátrací a záchranné práce.

Sesuvy půdy v Etiopii si vyžádaly již přes 200 obětí.Video: Reuters

Článek

„Dostupné informace uvádějí, že přišlo o život 148 mužů a 81 žen,“ uvedly úřady v okrese Gofa, kde se neštěstí stalo. Podle agentury AFP místní činitelé varovali, že bilance stále není konečná. Podle dřívějších informací se podařilo nalézt pět lidí naživu.

Sesuv půdy podle pondělního sdělení úřadů způsobily silné deště. Druhý sesuv nastal ve chvíli, kdy osobám zavaleným při prvním sesuvu přispěchalo mnoho lidí na pomoc. Mezi mrtvými jsou podle dřívějšího sdělení úřadů i ženy, děti a policisté. Oblast, kde k neštěstí došlo, se nachází zhruba 320 kilometrů jihozápadně od hlavního města Addis Abeby.

„Pátrání pokračuje a stále jsou na místě těla, která nebyla vyproštěna. Jde o velmi náročný terén,“ řekl v telefonickém rozhovoru s Reuters šéf etiopské agentury pro řešení přírodních katastrof Markos Melese.

Washington zažívá nejteplejší léto od 19. století

Amerika
Související témata:

Výběr článků

Načítám