Hlavní obsah

Šestnáctiletý Afghánec ve Švýcarsku přepadl supermarket. Těhotná zákaznice ho natočila

Šestnáctiletý Afghánec přepadl supermarket ve švýcarském Hollbrunu a s použitím násilí ukradl několik set švýcarských franků. Jedna zákaznice, 31letá žena ve vysokém stupni těhotenství, incident zaznamenala z krátké vzdálenosti na mobil, zatímco většina nakupujících z prodejny utekla. Záběry přispěly k dopadení zloděje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přepadení v prodejně řetězce Migros se odehrálo ve čtvrtek večer a pachatele policie zatkla v sobotu. Na záznamu je vidět, jak zloděj, který se nijak nemaskoval, napadl pokladní a snažil se ji přimět k otevření kasy. Ta to odmítala, ale po chvíli přetahování si nakonec s pomocí kopanců a úderů pěstí do šuplíku otevřel kasu sám.

Mladík vybral několik set švýcarských franků (1 švýcarský frank = 26 Kč) a z prodejny uprchl. „Jen jsem si tam odskočila, abych si koupila nějaká rajčata a pár dalších věcí pro domácnost. Když už jsem stála u pokladny, viděla jsem to přepadení,“ řekla deníku Blick autorka videozáznamu, paní Mayrenis Morillová, která pochází z Venezuely.

„Měla jsem velký strach. Nevěděla jsem, jestli nemá nějakou zbraň nebo jiný nebezpečný předmět,“ dodala Mayrenis, které pachatel naštěstí nijak neublížil.

Lupič se na Žižkově schovával ve skříni, která neměla dveře

Krimi

Prodavačka se poté snažila zloděje zadržet, ale ten byl rychlejší a zmizel i s kořistí. To už byla prodejna téměř prázdná. Jedna z jiných zákaznic ihned zalarmovala policii.

„Nemohla jsem zasáhnout, protože jsem těhotná,“ řekla dále paní Mayrenis, které do předpokládaného termínu porodu zbývá jen chvilka.

Policie incident v supermarketu potvrdila. „Ano, ve čtvrtek došlo v prodejně Migros v Kollbrunnu k přepadení,“ uvedl policejní mluvčí Lukas Aebersold s tím, že kvůli vyšetřování nemůže sdělit žádné podrobnosti. „Napadené pracovnici prodejny se daří dobře,“ dodal.

Deník Blick na základě výsledků vlastního pátrání napsal, že pachatel už má z dřívějška záznamy u orgánů činných v trestním řízení. Jde o žadatele o azyl, který má zatím povolení k pobytu, ačkoli prý v Kollbrunu už několikrát páchal delikty. Například se pokoušel vyloupit nádražní kiosk, napsal list.

Autorka videozáznamu doufá, že teenager bude konečně potrestán. „Něco se musí stát, protože tady je to velmi klidná obec. Všichni se navzájem znají. Je tady hodně dětí. Takový útok v sousedství přece není normální,“ řekla paní Mayrenis.

Motorkářský gang vyloupil pařížské klenotnictví za bílého dne

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám