Hlavní obsah

Izraelští turisté zraněni při potyčce v hotelu v Tabě

Nejméně čtyři izraelští turisté a jeden zaměstnanec hotelu utrpěli zranění při potyčce v egyptské Tabě u hranic s Izraelem. Podle listu The Jerusalem Post utrpěli zranění hlavy a bodné rány po těle. Ačkoli první informace hovořily o podezření na terorismus, později se ukázalo, že šlo o kriminální čin.

Foto: Profimedia.cz

Pevnost v Tabě je jedním z turistických lákadel (ilustrační foto).

Článek

Podle prvotních informací listu The Jerusalem Post se do potyčky zapojilo celkem šest lidí - čtyři izraelští turisté a dva pracovníci hotelu. Střetli se krátce předtím, než se turisté chystali vrátit do Izraele. Později vyšlo najevo, že rvačky se zúčastnil jen jeden zaměstnanec a jeho zranění jsou vážná.

Týmy izraelské záchranné služby Magen David Adom podle listu čekají na hranicích s Egyptem a jsou připravené převzít zraněné Izraelce. Taba je letovisko i hraniční přechod.

List The Jerusalem Post zpočátku informoval, že není jasné, zda jde o terorismus. Některé zdroje se podle listu přikláněly, že šlo o potyčku mezi Izraelci a hotelovým personálem, která měla kriminální pozadí, což se nakonec potvrdilo. Na místě zasahují egyptští policisté, kteří se snaží zjistit všechny okolnosti incidentu.

Izraelský tým navzdory útoku Hizballáhu jede do Káhiry jednat o příměří v Gaze

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám