Hlavní obsah

Žralok na Jamajce ukousl hlavu šestnáctiletému chlapci

Hororový útok žraloka hlásí Jamajka. Šestnáctiletého chlapce, který se vydal rybařit s harpunou na pláž poblíž města Falmouth na severu ostrova, napadl predátor oceánu a ukousl mu hlavu a levou paži, uvedl web GB News.

Foto: Profimedia.cz

Žralok tygří, ilustrační foto

Článek

Jahmari Reid vyrazil v pondělí kolem šesté ráno místního času na moře. Když se nevrátil domů, po chlapci se začalo pátrat. O den později v 9.00 tamějšího času našli rybáři jeho ostatky východně od oblíbeného turistického města Montego Bay. Vzápětí jamajské úřady uvedly, že zranění chlapce odpovídají útoku žraloka, píše web The Standard.

„Nechtěl jsem, aby chodil sám rybařit. Bál jsem se o něj a děsil jsem se, že se něco takového může stát. Neposlechl mě. Strašně jsme se kvůli tomu hádali. A teď je mrtvý. Je to hrůza,“ zoufá si chlapcův otec Michael Reid.

Natočil útok žraloka. Dravec do skútru u Floridy narážel tak, že ho skoro převrátil

Zahraniční

Rybáři měli údajně nedaleko vidět ve vodě velkého žraloka tygřího. Snažili se ho zabít, ale nepodařilo se jim to.

Útoky žraloků jsou na Jamajce vzácné. Od roku 1749 tam byly hlášeny pouze tři nevyprovokované útoky žraloků, uvedlo přírodovědné muzeum na Floridě.

Žralok tygří se vyskytuje v mořích a oceánech subtropického a tropického pásu. V průměru dosahuje délky od 3,25 m do 4,5 m, výjimečně i přes pět metrů. Jeho hmotnost činí obvykle 385 až 635 kg, vzácně i přes 900 kg.

Ve vztahu k člověku je považován za jednoho z nejnebezpečnějších žraloků, podle statistik International Shark Attack File má na svědomí asi 19 procent všech fatálních útoků na člověka.

Žralok v Texasu napadl několik lidí, ženě vykousl kus lýtka

Amerika

Výběr článků

Načítám