Hlavní obsah

Vlčí smečka v Indii zabila šest dětí a ženu

Zaměstnancům lesní správy v okrese Bahriach v indickém státě Uttarpradéš se podařilo ve čtvrtek odchytit jednoho ze tří vlků, kteří během posledních dvou týdnů zabili šest dětí a ženu. Nájezdy šelem trpí v poslední době na tři desítky vesnic v tomto regionu, píše agentura Reuters.

V Indii chytili jednoho ze tří vlků, kteří zabili šest dětíVideo: Reuters

Článek

„Oblast je hustě zalesněná a vesničané jsou během léta zvyklí spát na rohožích venku pod širým nebem, kde je chladněji. Pro vlky se stávají snadným terčem,“ uvedl Akash Deep Badhawan z tamější lesní správy.

Na sledování trojice vlčích zabijáků byly nasazeny drony s kamerami a softwarem pro termokameru. Díky tomu se podařilo jednoho odchytit, další dva se hledají. „Lesní správa nasadila na jejich stopování několik týmů, ale není jednoduché toto divoké zvíře odchytit,“ řekl Badhawan webu khaleejtimes.com.

V oblasti byly nainstalovány reproduktory a světlomety, aby zvířata plašily. „Vesničanům jsme doporučili, aby nespali venku,“ dodal Badhawan.

„Plánujeme použít sloní trus a moč, abychom udrželi smečku vlků od obytných oblastí,“ řekl a dodal, že vlci obvykle žijí ve smečkách po šesti až deseti kusech a vyhýbají se oblastem, kde žijí velká zvířata, jako jsou právě sloni.

Zatímco útoky leopardů nebo tygrů jsou v Indii běžné, situace s vlky je značně neobvyklá.

Ženu v Kuala Lumpuru pohltila zem, propadla se do díry v chodníku

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám