Hlavní obsah

V Keni našli 47 těl. Členy sekty nechal pastor zemřít hlady

Na východě Keni se za poslední tři dny našlo už 47 lidských těl, zřejmě členů sekty, které jejich duchovní vůdce vyzval, aby hladověli. S odvoláním na policii o tom v neděli informovala agentura AFP. Policie podle ní pokračuje v pátrání po dalších případných mrtvých.

Foto: Stringer, Reuters

Forenzní experti a detektivové z oddělení vražd nesou těla podezřelých členů křesťanského kultu zvaného Good News International Church, kteří věřili, že půjdou do nebe, pokud se vyhladoví k smrti

Článek

„Dnes jsme vyzdvihli 26 těl, celkem jich je tedy už 47,“ sdělil agentuře vedoucí oddělení pro kriminální vyšetřování v keňském okrese Malindi. Oblast prohledávají muži v bílých kombinézách a rouškách a pátrají po dalších hrobech v okrově zbarvené půdě, popsal novinář AFP.

Mělké hroby jsou podle agentury AP rozesety na pozemku pastora Paula Makenziho z církve vystupující pod názvem Good News International Church (Mezinárodní církev dobrých zpráv). Policie začala pozemek prohledávat poté, co ji někdo z řad veřejnosti upozornil na podezřelé dění. Na pozemku pak policisté objevili 15 podvyživených lidí, z nichž čtyři později zemřeli. Makenziho stoupenci policii řekli, že hladověli na pokyn svého duchovního vůdce, aby se mohli „setkat s Ježíšem“.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Exhumovaná těla obětí náboženského kultu jsou uložena ve vesnici Shakahola poblíž pobřežního města Malindi v jižní Keni

Pastor Makenzi je nyní ve vazbě, kde už čtvrtým dnem drží hladovku. Vůdce sekty byl v minulosti už dvakrát zatčen, a to v roce 2019 a v březnu tohoto roku v souvislosti s úmrtím dětí. V obou případech byl propuštěn na kauci, vyšetřování ale dál pokračuje.

Děti se musely modlit s rukama nad hlavou, tloukl je holí. Soud uložil sektáři za týrání podmínku

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám