Hlavní obsah

V Indonésii našli v žaludku žraloka pohřešovanou potápěčku v neoprenu

Rybáři u pláže ve Východním Timoru ulovili a zabili žraloka, který podle jednoho z nich „nevypadal zdravě“. Šokovalo je, co nalezli v jeho žaludku - části lidského těla v potápěčském neoprenu, píše The New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Žralok, ilustrační foto

Článek

Zjistilo se, že ostatky jsou osmašedesátileté Colleen Monforeové z Michiganu. Žena s pěti přáteli trávila sedmitýdenní dovolenou v Indonésii. Během potápění se žena 26. září ztratila. Skupinu měl na starosti instruktor, který naplánoval ponor v Pulau Reong v rámci Alorského souostroví. Všichni se potopili do hloubky sedmi metrů.

Silné proudy ale Monforeovou oddělily od zbytku skupiny a žena zmizela v moři. Všichni ostatní se bezpečně vrátili do člunu.

Záchranáři ji marně hledali celých osm dnů. V neděli 6. října zahlédl rybář žraloka. „Nevypadal, že je v dobrém stavu. Myslel jsem, že spolkl plast nebo rybářskou síť,“ popisoval rybář. Chytil ho, zabil, a když ho rozřízl, nestačil se s kolegy divit. „Nalezli jsme ostatky ženy. Mrtvola byla v černém potápěčském obleku,“ popisoval deníku The New York Post.

Podle Ricka Sasse, rodinného přítele Monforeových, je nyní jisté, že mrtvou je Colleen. Byla identifikována podle otisků prstů.

Přátelé mrtvé, manželský pár Sass a jeho žena Kim, jsou přesvědčeni, že Colleen zemřela na fyzické selhání. Jejich domněnky údajně potvrzují fotografie a data z potápěčského počítače. Naznačují, že Colleen, která měla za sebou 1000 ponorů, zemřela na fyzické selhání, nikoli v důsledku útoku žraloka.

„Říkali jsme jí Svatá Colleen. Byla to skvělá žena. Milovala přírodu a zvířata. Nikdy by nechtěla, aby byl z této tragédie obviňován žralok,“ prohlásil Rick Sass. Co bylo skutečnou příčinou smrti Colleen Monforeové, zda to byl zdravotní problém, nebo žraločí útok, zjišťují indonéské úřady.

Němku v Atlantiku napadl žralok, ukousl jí nohu

Evropa

Výběr článků

Načítám