Hlavní obsah

V australském parku pobodal muže nůžkami, postřelili ho, uplaval policii a skončil na stromě

Nevšední případ řešili tento týden policisté v australském státě Nový Jižní Wales. Třiatřicetiletý muž v parku ve městě Wagga Wagga bodl o devět let starší oběť do krku nůžkami, ale následně byl sám poraněn, když ho postřelila třetí zúčastněná osoba. Zraněného podezřelého policie našla v řece, ale uplaval jí na nedaleký ostrov, kde se 12 hodin ukrýval na stromě.

Foto: Profimedia.cz

Zásah australské policie (ilustrační foto)

Článek

Policisté byli do parku Wilks Park přivoláni kvůli hlášené střelbě asi půl hodiny po čtvrtečním poledni (3:30 SELČ). V tu dobu už ale ani jeden ze zúčastněných na místě nebyl.

Pobodaný muž nakonec neměl až tak vážná zranění, do nemocnice si došel sám a propuštěn z ní byl v pátek ráno.

Postřeleného útočníka policie objevila po činu nedaleko v řece Murrumbidgee. Z té však odmítl vylézt a místo toho odplaval na nedaleký ostrov a vyšplhal na strom. Odtamtud ho policie dostala až po dvanáctihodinové operaci v pátek ve dvě ráno, načež putoval rovněž do nemocnice.

Tam postřelený nadále zůstává. U jeho nemocničního lůžka už však proběhlo improvizované soudní řízení, při němž byl obviněn z poranění s úmyslem způsobit těžké ublížení na zdraví. Kauci soudce zamítl.

Po osobě, která agresora postřelila, policie stále pátrá. Střelnou zbraň ale už zajistila, informuje televizní stanice Sky News.

Stres se tu rozplývá. Australan pronajímá dům, kde byla nedávno zavražděna jeho manželka

Zahraniční

Výběr článků

Načítám