Hlavní obsah

Ugandskou běžkyni po návratu z olympiády polil přítel benzinem a zapálil

S popáleninami na 75 procentech těla nyní bojuje o život ugandská maratonská běžkyně Rebecca Cheptegeiová, která ještě před měsícem svou zemi reprezentovala na olympijských hrách v Paříži. Sportovkyni napadl před jejím domem její keňský přítel Dickson Ndiema Marangach, který ji polil benzinem a zapálil.

Foto: Gladys Chai von der Laage, Profimedia.cz

Ugandská běžkyně Rebecca Cheptegeiová na olympijských hrách v Paříži

Článek

K hrozivé události došlo v obci Endebess na západě Keni, kde sportovkyně trénovala. Marangach měl na pozemek u domu vniknout v neděli odpoledne, kdy byla Cheptegeiová a jejich děti na mši v kostele. Ze zpráv není jasné, zda Cheptegeiová a Marangach v okamžiku incidentu stále tvořili pár - zatímco místní média o Keňanovi píší jako o „příteli“ běžkyně, západní média o něm referují jako o „expříteli“.

„Svědci slyšeli, jak se pár hádá před domem. Během hádky byl přítel viděn, jak ženu polil tekutinou, než ji zapálil. Podezřelého také zachvátil oheň a utrpěl vážné popáleniny,“ řekl keňskému listu The Standard místní policejní šéf Jeremiah ole Kosiom.

Muž ve Frýdku-Místku polil ženu hořlavinou a zapálil. Hrozí mu výjimečný trest

Krimi

Plameny podle místních médií pomáhali uhasit sousedé, dvojice byla s rozsáhlými popáleninami převezena do nemocnice. Jak Cheptegeiová, tak Ndiema nyní leží ve stejné nemocnici ve městě Eldoret.

Policie podle keňského listu The Nation objevila na místě incidentu pětilitrový kanystr a spálený telefon.

Cheptegeiová na pařížské olympiádě běžela maraton jako jedna ze tří reprezentantek Ugandy, v celkovém pořadí byla na 44. místě.

Číňan v živém vysílání upálil svou bývalou ženu, dostal trest smrti

Svět

Související články

Výběr článků

Načítám