Hlavní obsah

Stádo slonů udupalo k smrti těhotnou Indonésanku

Stádo slonů udupalo k smrti 33letou těhotnou ženu a matku tří dětí na indonéském ostrově Sumatra. Tragická scéna se odehrála v neděli ve chvíli, kdy se obyvatelka vesnice Muara Lakitan snažila chobotnatce zahnat ze své plantáže.

Foto: Profimedia.cz

Slon sumaterský

Článek

Podle serveru Daily Mail byla žena s manželem na poli, když se k nim přiblížilo stádo asi 15 slonů. Ve snaze je zaplašit začala žena tlouci prázdnými kanystry o sebe jako činely.

Zvířata, z nichž každé mohlo vážit kolem čtyř tun, však reagovala vyděšeně a na manžele zaútočila. Ženu, která byla v pátém měsíci těhotenství, ušlapali k smrti.

Šokovaní vesničané odnesli tělo oběti z pole až poté, co se stádo vzdálilo. „Utrpěla těžké rány na břiše. Její manžel se zachránil,“ potvrdil tragédii šéf regionální policie.

Místní obyvatele vyzval, aby se k potulujícím se slonům nepřibližovali a ani se je nesnažili zaplašit. „Nerušte je, nesnažte se je odehnat. Hledají jen potravu,“ dodal.

Podle ochránců přírody trpí zvířata zmenšujícím se prostorem vzhledem k tomu, že lidé zabírají stále více půdy pro zemědělskou činnost. K setkáním člověka se slony proto dochází v regionu poměrně často.

Žádnou výjimkou nejsou zprávy, že chobotnatci někomu zpustošili pole. Případy úmrtí člověka jsou ale zcela ojedinělé.

Na zmíněném indonéském ostrově žijí sloni sumaterští, jeden z poddruhů slona indického. Experti považují slony sumaterské za kriticky ohrožené. Jejich počet ve volné přírodě odhadují na necelé dva tisíce.

Sloni v JAR ušlapali španělského turistu. Chtěl si je vyfotit

Svět

Výběr článků

Načítám