Hlavní obsah

Školní autobus po nehodě v Thajsku začal hořet. Zemřelo nejméně 10 dětí

Nejméně deset dětí uhořelo na severním předměstí Bangkoku při úterní nehodě autobusu, který narazil do betonové bariéry a zachvátil jej požár. Úřady se obávají, že počet obětí by se mohl vyšplhat až na 25.

Školní autobus v Thajsku zachvátil požárVideo: Ruamkatanyu Foundation, Reuters

Článek

Podle deníku The Nation Thailand šlo o školní výlet 38 žáků a šesti učitelů do historického parku Ajutthaja severně od hlavního města. Autobusu praskla jedna z předních pneumatik, načež řidič ztratil nad řízením kontrolu a najel do bariéry.

Náraz vyvolal požár, který rychle zachvátil celé vozidlo. Autobus jel na stlačený plyn a náraz zapálil jeho palivové nádrže. Z hořícího vraku stoupala k obloze oblaka hustého černého kouře.

Záchranáři napočítali nejméně deset ohořelých mrtvých těl. Mnoho dalších školáků utrpělo zranění v důsledku intenzivního žáru a plamenů, protože nestačili včas uniknout.

Podle ministra dopravy Suriyi Jungrungreangkita ale konečný počet obětí není jasný vzhledem k tomu, že 25 lidí bylo po požáru nezvěstných. „U těch, kteří se stále pohřešují, zatím nemáme jasno,“ uvedl ministr.

Uhašení požáru trvalo asi hodinu, záchranáři ale poté museli ještě čekat, než vozidlo částečně vychladne. Řidič autobusu podle ministra vnitra Anutina Čánvirakuna přežil, ale zřejmě utekl a zatím se ho nepodařilo najít.

Fén odložený na plyšáky způsobil v Brémách požár. Matka a dvě malé děti se udusily

Zahraniční

Výběr článků

Načítám