Hlavní obsah

Rusové našli trosky vrtulníku zmizelého na Kamčatce. Zahynulo v něm 22 lidí

Aktualizováno

Helikoptéra Mi-8, která se v sobotu ráno ztratila na Kamčatce, narazila do svahu nedaleko místa, ze kterého naposledy navázala kontakt. Všech 22 lidí, kteří byli na palubě, zahynulo. Podle předběžných informací z vyšetřování šlo o chybu posádky.

Foto: Profimedia.cz

Vrtulník Mil Mi-8 ruského ministerstva pro mimořádné situace

Článek

V troskách stroje se až dosud podařilo najít 17 těl obětí, po zbývajících pět záchranáři stále pátrají, informovala stanice BBC.

Vrtulník Mi-8 T aerolinek Viťaz-Aero, která na Kamčatku vozí turisty, se ztratil v sobotu v ranních hodinách. Stroj, na jehož palubě byli 3 členové posádky a 19 pasažérů, směřoval od sopky Vačkažec do vesnice Nikolajevka.

Po stroji bylo vyhlášeno pátrání, kterého se zúčastnil další vrtulník aerolinek i stroj ruského ministerstva pro mimořádné situace. Agentura TASS pak s odkazem na ministerstvo uvedla, že byly ze vzduchu nalezeny trosky havarovaného vrtulníku.

Záchranáři našli trosky ve výšce asi 900 metrů nedaleko místa, kde byl s posádkou naposledy navázán kontakt. Vrtulník podle BBC narazil do svahu.

Podle předběžných informací z vyšetřování by příčinou nehody mělo být pochybení posádky, uvádí agentura TASS s odkazem na ministerstvo pro mimořádné situace. V době nehody panovaly na místě špatné povětrnostní podmínky, byla omezená viditelnost a mrholilo.

Na Kamčatce zmizela helikoptéra

Svět

Výběr článků

Načítám