Hlavní obsah

Předpokládaného rukojmího Hamásu našli mrtvého v Izraeli

Pětatřicetiletý Dolev Jehud, o němž se předpokládalo, že je od teroristického útoku Hamásu ze 7. října v jeho zajetí, byl nalezen mrtev ve vesnici u izraelských hranic, ve které žil. V pondělí to oznámila izraelská média. Mezi rukojmími Hamásu by měla nadále být Jehudova sestra Arbel.

Foto: Profimedia.cz

Dolevův otec Jehiel na konferenci rodin rukojmích Hamásu

Článek

K identifikaci Jehudových ostatků vedl dlouhý forenzní proces pod záštitou izraelské armády, informuje agentura Reuters. Dobrovolný zdravotník tak již není veden jako jeden z 252 lidí odtažených během říjnového teroristického útoku do Gazy, ale jako jedna z desítek obětí z kibucu Nir Oz, kde teroristé Hamásu srovnali několik domů se zemí.

Celkem si barbarský útok Hamásu vyžádal přibližně 1200 mrtvých. Ve svém držení by pak Hamás stále měl mít 120 rukojmích, ale izraelské úřady již 39 z nich na základě výpovědí svědků, forenzních vyšetření a informací od zpravodajů prohlásily za mrtvé.

V reakci na teroristický útok spustil Izrael v Pásmu Gazy ofenzivu za účelem eliminace Hamásu, během níž počet palestinských obětí dle tamního ministerstva zdravotnictví ovládaného Hamásem již přesáhl 35 tisíc.

Mezi rukojmími v Gaze by podle Jehudovy rodiny měla nadále být i jeho osmadvacetiletá sestra Arbel. Zanechal po sobě také ženu a čtyři děti. Nejmladší z nich se narodilo devět dní po teroristickém útoku Hamásu.

Izrael akceptuje dohodu o příměří, pokud ji přijme Hamás, očekávají v USA

Blízký a Střední východ

Výběr článků

Načítám