Hlavní obsah

Považují jej za reinkarnaci Buddhy. Nepálec si teď za znásilnění nezletilé odsedí 10 let

Nepálský soud poslal za znásilnění nezletilé dívky na deset let do vězení Rama Bahadura Bomjona, jehož tisíce lidí považují za reinkarnaci Buddhy. Konkrétně měl v roce 2016 znásilnit tehdy patnáctiletou jeptišku.

Foto: X.com/ Images of the Buddha

Ram Bahadur Bomjon během desetiměsíční meditace v lese

Článek

O délce trestu bylo rozhodnuto v pondělí, přičemž vinným byl obviněný shledán o týden dřív, informuje agentura Reuters. Advokát třiatřicetiletého Bomjona Dilip Kumar Jha uvedl, že proti jeho klientovi neexistují žádné důkazy a plánuje se proti rozsudku odvolat. Podle soudu musí Bomjon své oběti také zaplatit odškodné ve výši 3750 dolarů (87,5 tisíce korun).

Jeho obětí je nejmenovaná jeptiška, kterou v roce 2016 znásilnil ve svém ášramu, když jí bylo patnáct let. Ta jej po dovršení osmnácti let obvinila ze znásilnění a v roce 2020 byl na muže vydán zatykač. Do letošního ledna se Bomjon ukrýval v domě na okraji Káthmándú. Když jej tam policie našla, údajně se před ní pokusil utéct skokem ze střechy.

Podle indické mediální společnosti NDTV je od roku 2019 též vyšetřován kvůli zmizení čtyř svých následovníků. „Dokud nevíme, v jaké situaci pohřešovaní přesně jsou, tak nejsme v pozici, abychom to nazývali vraždou,“ vyjádřil se k případu Dinesh Acharya z Ústředního úřadu pro vyšetřování.

Jako náctiletý se Bomjon proslavil v roce 2005, když téměř deset měsíců seděl pod stromem v hustém lese jihovýchodního Nepálu v tureckém sedu. Sledovat meditujícího chlapce přijížděly desetitisíce lidí.

Tehdy dostal přízvisko „Buddha Boy“ a tisíce lidí jej dodnes považují za reinkarnaci Gautamy Buddhy. Podle svých následovníků dokáže bez vody, potravy a spánku meditovat několik dní v kuse.

Německý úředník zneužíval ukrajinské děti a vyhrožoval jim deportací. Dostal osm let

Evropa

Výběr článků

Načítám