Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy devíti žen v Keni tvrdí, že jich zabil 42

Podezřelého muže v souvislosti s nálezem nejméně devíti rozřezaných žen v lomu v keňském Nairobi zadržela v pondělí keňská policie. K překvapení detektivů se zadržený přiznal k vraždám celkem 42 žen včetně své manželky. Podle stanice ABC News přitom tvrdil, že zabíjel poslední dva roky.

Foto: Monicah Mwangi, Reuters

Dobrovolníci vyzvedávají balík s rozřezaným tělem jedné z obětí z Lomu v Nairobi.

Článek

Keňská policie uvedla, že zadrženým je 33letý Collins Jumaisi Khalusha. Jeho dosud nalezeným obětem bylo mezi 18 a 30 lety.

Podle úřadů se v domě podezřelého, který je nedaleko místa nálezu, nacházelo několik cizích smartphonů a průkazů totožnosti.

Policie podle stanice ABC News sdělila, že těla žen se objevila poté, co ji kontaktovali příbuzní jedné z pohřešovaných s tím, že se jim zdál sen, podle nějž těla ležela právě v lomu v Nairobi. Příbuzní požádali o pomoc místního potápěče a ten objevil těla zabalená v pytlích.

Ke Khalushově tvrzení, že zavraždil 42 žen, podle agentury AP keňská nemá důkazy.

Keňané nejsou s prací policie spokojeni a příslušníky bezpečnostních složek obvinili, že zanedbali své povinnosti, když přitom těla i více než rok pohřešovaných osob byla celou dobu „tak blízko“.

Prohlášení, které o víkendu podepsala řada skupin pro ochranu lidských práv, vyzvalo keňské úřady, aby „urychleně vyšetřily veškeré zprávy o násilných zmizeních“. Keňané se obávali, že nalezené pozůstatky by mohly souviset s údajnými únosy mladých demonstrantů, kteří v zemi už od června protestují proti vládě prezidenta Williama Ruta.

Přiměl přes 400 lidí, aby zemřeli hlady. Soud v Keni začal řešit masakr v lese Shakahola

Svět
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám