Hlavní obsah

Norská princezna si vzala Američana, který se označuje za šamana

Norská princezna Märtha Louise se v sobotu provdala za Američana Dureka Verretta, který sám sebe označuje za šamana. Obřad se konal s vyloučením veřejnosti ve vesnici Geiranger na břehu stejnojmenného norského fjordu, který je na seznamu UNESCO. Druhá svatba dvaapadesátileté princezny vyvolala v severském království rozruch.

Foto: Profimedia.cz

Norská princezna Märtha Louise společně se svým vyvoleným Durekem Verretem „v civilu“

Článek

Märtha Louise vdávala v tradičních bílých svatebních šatech a s čelenkou, kterou jí v den jejích 18. narozenin daroval dědeček, král Olaf. Její nastávající měl na sobě černý smoking se zlatým pásem a zlatou vázankou.

Po odpoledním čaji a následném koktejlu v nedalekém hotelu čeká večer nevěstu, ženicha a 350 pozvaných hostů velká svatební hostina. Před obřadem prošli četní hosté po červeném koberci, někteří z nich v tradičních norských krojích. Mezi hosty je mimo jiné švédská korunní princezna Victorie a její manžel princ Daniel.

Märtha Louise byla už jednou vdaná v letech 2002 až 2017 za spisovatele Ariho Behna, který před pěti lety spáchal sebevraždu. Z tohoto manželství má tři dcery.

Čtvrtá v řadě

Princezna je nejstarším dítětem norského krále Haralda V. a jeho manželky královny Sonji. Následník trůnu, korunní princ Haakon, je její mladší bratr. Ona sama je v linii následnictví čtvrtá.

Märtha Louise o sobě tvrdí, že je jasnovidka a dokáže komunikovat s anděly. Tuto svou schopnost zpeněžila prostřednictvím kurzů a knih. Její devětačtyřicetiletý manžel o sobě říká, že je „šamanem šesté generace“. Na živobytí si vydělává mimo jiné prodejem medailonků, které údajně zachraňují životy. Tvrdí také, že byl faraonem a v minulém životě měl za manželku právě Märthu Louise.

Syn norské korunní princezny skončil ve vazbě za napadení ženy

Evropa

„Jsem velmi duchovní, je tak dobré být s někým, kdo to podporuje,“ svěřila se princezna na sociální síti Instagram v červnu 2022, několik dní po oznámení jejich zasnoubení.

Vztah mezi princeznou a mužem, který je považován za výstředního, budil kontroverze už před svatbou kvůli jejich obchodním praktikám. V rozporu se všemi zvyklostmi udělili snoubenci exkluzivní obrazová práva na svatební obřad a hostinu za nezveřejněnou částku britskému časopisu pro celebrity Hello!. Filmová práva si údajně zajistil tým internetové televize Netflix. Místní média byla naopak z nejdůležitějších okamžiků svatebních oslav z velké části vyloučena.

Norská princezna si příští rok vezme samozvaného šamana

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám