Hlavní obsah

Letadlo v Nepálu s 19 lidmi se při startu zřítilo

Aktualizováno

Letadlo s 19 lidmi na palubě v nepálském Káthmándú ve středu sklouzlo z ranveje a zřítilo se, když se snažilo vzlétnout. Podle agentury Reuters zemřelo 18 lidí, pilot nehodu přežil a je mimo ohrožení života.

V Nepálu se zřítilo letadloVideo: AP

Článek

Letadlo mělo namířeno v rámci vnitrostátního letu z nepálského hlavního města do letoviska Pokhara. Na palubě bylo dohromady 19 lidí, z toho dva členové posádky a 17 techniků, kteří letadlo vezli na údržbu, uvedl šéf letištní bezpečnosti Arjun Chand Thakuri.

Agentura Reuters s odkazem na místní média uvedla, že havárii nepřežilo 18 lidí. „Letadlo vzplálo poté, co sjelo z dráhy na letišti v Káthmándú a narazilo do pole východně od ranveje,“ sdělil Thakuri.

Podle agentury AP nehodu přežil pilot, kterého odvezla záchranná služba do nemocnice. Ošetřující lékař uvedl, že má poraněné oči a je mimo ohrožení života.

Foto: Prabin Ranabhat, ČTK/AP

Nepálská armáda u trosek letadla

Na zveřejněných záběrech je vidět, jak z místa pádu stroje stoupá kouř. Agentura uvedla, že se hasičům již podařilo požár dostat pod kontrolu.

Letadlo patřilo místní letecké společnosti Saurya Airlines, která provozuje v Nepálu vnitrostátní lety se dvěma regionálními letadly Bombardier CRJ-200, obě jsou podle serveru Flight Radar 24 přibližně 20 let stará. Mezinárodní letiště v Káthmándú bylo následně uzavřeno a v současnosti tam pracují záchranné složky.

V Rusku našli havarovaný vrtulník s těly důstojníků FSB

Evropa

Výběr článků

Načítám