Hlavní obsah

Brazilský novinář se v Kataru dostal do sporu s policií. Jeho vlajku si spletli s duhovou

Dauhá

Brazilský novinář se dostal před stadionem v Dauhá do sporu s Katařanem a policií, kteří si jeho vlajku státu Pernambuco spletli s duhovou vlajkou LGBTQ komunity, uvedla agentura Reuters. Homosexualita je v Kataru nelegální a hrozí za ni vězení.

Brazilský novinář měl před stadionem v Kataru problém se svou regionální vlajkou, policie si ji spletla s duhovou vlajkou LGBTQ menšin.Video: Reuters

Článek

K incidentu došlo po úterním duelu Argentiny se Saúdskou Arábií. Novinář Victor Pereira uvedl, že Katařan si jeho vlajku spletl s duhovou.

„Sebral mi ji, hodil na zem a začal po ní šlapat. Natočil jsem to na telefon, ale vytrhl mi ho z ruky a říkal, že ho vrátí, až video smažu,“ vyprávěl Pereira.

Na místo pak přišel katarský policista, který novináři nařídil video smazat.

Pereira jeho výzvu uposlechl, aby mu byl telefon navrácen. Později na sociálních sítích zveřejnil jiné video z celého incidentu.

Už v pondělí byl v Kataru krátce zadržen také americký novinář, který se snažil dostat na stadion s bílým trikem, na kterém byla duha podporující LGBTQ komunitu. Také jemu policie sebrala telefon.

Angličtí fanoušci šokovali v Kataru tím, že šli na stadion za křižáky

Koktejl

Íránští fotbalisté nezpívali hymnu, podpořili tím protivládní protesty

Zahraniční

Výběr článků

Načítám