Hlavní obsah

Brazilského rockera zabil na pódiu proud

Přímo při koncertu přišel o život 35letý brazilský rocker Ayres Sasaki poté, co ho zasáhl elektrický proud. Tragédii, k níž došlo předminulý víkend, vyšetřuje policie. Podle listu The New Yorker k ní měla přispět fanynka v promočeném oblečení, která hudebníka na pódiu objala.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský rocker Ayres Sasaki

Článek

Neštěstí se odehrálo během Sasakiho vstoupení v hotelu Solar v brazilském Salinópolisu. Rockera měla přímo na pódiu obejmout fanynka, která byla ze zatím nezjištěných důvodů v mokrém oblečení. Jen pár vteřin poté podle vyšetřovatelů Sasakiho zasáhl silný výboj z nástrojového kabelu. Podle listu byl na místě mrtev.

Rockera, který se živil jako architekt a hudba byla jeho vášní, přežila jeho žena Mariana, s níž se oženil před pouhými jedenácti měsíci.

„Byl to velmi charismatický člověk s neuvěřitelným talentem. Byl to ten nejlepší zpěvák a kytarista v Belému (město na severu Brazílie - pozn. red.). Výborný kamarád, co miloval svou rodinu, velmi pozorný vůči přátelům a všem lidem, kteří oceňovali jeho práci,“ popsal Sasakiho jeho kamarád a rovněž zpěvák Adriano Freitas. „Budu si ho pamatovat jako krále přídavků, jednou prý hrál dvanáct hodin v kuse,“ dodal.

Elektrický proud zabil turistu ve vířivce na pláži a těžce zranil jeho ženu

Amerika

Policie incident, který se odehrál 13. července, stále vyšetřuje. Rodina zpěváka se vzhledem k tomu zatím rozhodla zdržet komentářů.

Podobnou tragédii zažili i členové a fanoušci české rockové skupiny Argema v Tlumačově v roce 1995. Kytarista skupiny Bohdan Furch se tehdy před vyprodaným sálem skácel k zemi poté, co ho zasáhl elektrický proud. Muzikant se dotkl zpocenou rukou místa, kde proud probíjel.

Aniž by se dotkly drátů. Dětí zasažených elektrickým proudem přibývá

Domácí

Výběr článků

Načítám