Hlavní obsah

Stres se tu rozplývá. Australan pronajímá dům, kde byla nedávno zavražděna jeho manželka

Withcott

Jako „ráj v buši“ pronajímá velitel letky australského královského letectva Robert Crawford přes aplikaci Airbnb svůj luxusní dům, ačkoli v něm byla nedávno za záhadných okolností zavražděna jeho manželka. On byl přitom podle policie poslední, kdo ženu viděl živou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tělo 49leté Frances Crawfordové bylo nalezeno koncem července časně ráno u jedné zídky nedaleko domu poblíž Withcottu na východě země. Vedle ní ležel převrácený traktůrek na sekání trávy a první domněnka vyšetřovatelů byla, že se zřejmě jednalo o nehodu, informoval server ABC News.

Tato hypotéza ale po čase padla a kriminalisté nabyli jistoty, že šlo o vraždu. Co přesně vedlo ke změně kvalifikace události, o tom se jen spekuluje. Možná k tomu přispěla otázka, proč by paní Frances za chladné noci o půl čtvrté ráno měla sekat trávu.

Žena pracovala jako psycholožka a s manželem měla tři děti, které jsou dospělé a odstěhovaly se. Byl to přitom manžel, kdo toho rána zavolal na tísňovou linku. Policisté zatím nesdělili, zda jej z vraždy podezřívají. Předpokládají ale, že byl tím posledním, kdo paní Frances viděl živou a že v usedlosti kromě něj a pozdější oběti nikdo další nebyl.

Policie zatkla Slováka, který měl ve Vídni zneužít a brutálně zavraždit 91letou seniorku

Zahraniční

Příbuzní, přátelé a kolegové z práce popsali paní Frances jako starostlivou ženu a milující matku. „Ztratili jsme přemýšlivého, starostlivého a nesobeckého člověka,“ řekl o ní místní pastor Peter Sondergeld.

Kriminalisté se v každém případě začali o manžela blíže zajímat a zjistili, že udržoval mimomanželské vztahy s ženami nejen v Austrálii, ale po celém světě. Navazoval je díky četným pobytům v zahraničí i díky internetovým seznamkám.

Jako zvláštní přišel vyšetřovatelům také fakt, že vdovec usedlost čítající 150 hektarů začal pronajímat na platformě Airbnb. „Krásný luxusní dům na odlehlém místě v buši. Při jeho stavbě se nešetřilo. Je to ráj v buši a ucítíte, jak se stres rozplývá,“ láká nájemníky majitel nemovitosti.

Na svém profilu se Crawford prezentuje jako amatérský včelař se zájmem o hudbu a umění. Všichni hosté, kteří v domě přenocovali, si v recenzích pochvalovali krásné prostředí i samotného hostitele.

Kriminalisté mezitím vyzvali všechny jeho známosti, aby neprodleně kontaktovaly policii. Podle listu The Guardian jde o ženy z Itálie, Spojených států, Papuy Nové Guiney, Guamu, Afghánistánu, Japonska, Malajsie, Nového Zélandu a Austrálie.

„Jsme otevřeni jakýmkoli osobním informacím o panu Crawfordovi nebo paní Frances, které by pomohly objasnit, jak k tomu došlo,“ potvrdil minulý týden superintendant George Marchesini.

Na přímý dotaz, zda je manžel oběti hlavním podezřelým, Marchesini řekl, že „nemůže zacházet do podrobností vyšetřování“.

Ital se v přímém přenosu v televizi nečekaně přiznal k vraždě matky

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám