Hlavní obsah

Seniorka ve Španělsku zaměnila v obytném autě hlavní dveře za toaletu a vypadla na dálnici. Jiné vozidlo ji přejelo

Čtyřiaosmdesátiletá žena vypadla na dálnici ve Španělsku za jízdy z obytného auta, protože si zřejmě spletla palubní toaletu se vstupními dveřmi. Po pádu na vozovku ji přejelo jiné vozidlo a seniorka na místě zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála minulý týden na dálnici A-7 u obce Rotglà i Corberà za tmy ve směru na Alicante. Obětí se stala německá důchodkyně, která si vyjela do Španělska se svou snachou. Ta obytné auto řídila, informoval server Periódico Mediterráneo.

Podle dosavadních výsledků vyšetřování jelo vozidlo rychlostí kolem 90 kilometrů za hodinu, a to v levém pruhu, protože se blížila dálniční křižovatka. V závěsu jel kamion, jehož řidič si všiml, že u obytného auta se otevřely na pravé straně dveře a - jak řekl - „vystřelilo“ z nich něco, co vypadalo jako lidské tělo.

Oběť se překutálela do pravého pruhu, kde jelo další auto, jehož řidič už nedokázal tragédii odvrátit. Zatímco obě vozidla jedoucí v závěsu okamžitě zastavila, snacha seniorky ještě pokračovala v jízdě, protože její pád na vozovku zpočátku nezaregistrovala.

Zaslechla jen hlasitý zvuk a když tchyně v obytné části vozidla neodpovídala na její volání, zastavila u čerpací stanice vzdálené téměř devět kilometrů. Až tam zjistila, že stará paní ve vozidle není.

Snacha oběti i řidiči obou vozidel jedoucích za ní jsou podle policie v šoku. Vyšetřovatelé obytné auto dočasně zajistili a jeho řidičku zatím z ničeho neobvinili. Vyloučili však cizí zavinění, protože mají za prokázané, že s oběma ženami necestovala žádná jiná osoba.

Dvouletá Španělka vypadla z okénka jedoucího auta

Evropa

Výběr článků

Načítám