Hlavní obsah

Roční chlapec vypadl v Německu z třetího patra, chodec jej zachytil

Darmstadt

Neuvěřitelné štěstí v neštěstí měl roční chlapec, který v západoněmeckém Darmstadtu vypadl z třetího patra na ulici. Zachytil jej duchapřítomný náhodný kolemjdoucí, který dítě spatřil na římse a okamžitě běžel pod ni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v pátek kolem 20. hodiny. Hoch vyvázl jen s drobným zraněním, ale skončil preventivně na pozorování v nemocnici, kam s ním odjela i jeho 29letá matka.

„Desetiletého chlapce by z takové výšky určitě nezachytil bez toho, aniž by dítě utrpělo zranění,“ potvrdil magazínu Focus mluvčí místní policie. Za jakých okolností se batole dostalo na římsu, je předmětem dalšího vyšetřování.

Pak vypukl požár

Rodinu ale vzápětí stihla jiná pohroma. Zatímco matka byla s chlapcem v nemocnici, jeho sedmiletý bratr zůstal doma. V tu chvíli v bytě propukl požár, pravděpodobně od spáleného jídla na sporáku.

Nejhoršímu zabránil rychlý zásah hasičů, byt je nicméně neobyvatelný. V nemocnici tak skončil i starší sourozenec.

Policie se mezitím snaží najít i kolemjdoucího, který svou pohotovostí zřejmě zachránil ročnímu chlapci život. Vyšetřovatelé vyzvali svědky události a také samotného zachránce, aby se přihlásili.

Žena vyhodila z hořícího bytu ve třetím patře malé dítě, chytili jej kolemjdoucí

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám