Hlavní obsah

Natočil útok žraloka. Dravec do skútru u Floridy narážel tak, že ho skoro převrátil

Grayton Beach

Děsivý útok žraloka na vodní skútr se odehrál o víkendu poblíž pláže ve floridském Grayton Beach. Plavidlo řídil muž, který měl za zády ještě svého syna. Přesto stačil ožehavé chvíle zaznamenat na video.

Žralok na Floridě opakovaně útočil na vodní skútr.Video: Reuters

Článek

Na záběrech je vidět, jak mořský predátor krouží kolem potenciální kořisti a poté prudce a opakovaně naráží do boku skútru tak, že se plavidlo málem převrátí.

„Právě jsme si udělali přestávku a motor běžel naprázdno, když jsme ucítili silný náraz. Odstrčilo nás to a skútr se naklonil,“ popsal situaci řidič. „Podíval jsem se dolů a žralok do nás opět vrazil,“ dodal.

Muži se naštěstí podařilo rychle vrátit ke břehu stejně jako jeho přátelům na jiném skútru. „Ještě jsme projeli asi půl míle (800 metrů) podél pláže v každém směru a říkali lidem, aby ihned vylezli z vody,“ uvedl dále řidič. Také plavčíci mezitím všechny varovali před žralokem a vyzývali je, aby se vrátili na pláž.

Zachránil rodinu před žralokem v Egyptě. Třímetrového dravce lehce odstrčil

Koktejl

O kus dál žralok vážně zranil tři lidi

Server Inside Edition připomněl, že k incidentu došlo asi 50 kilometrů od místa, kde nedávno žralok napadl a vážně zranil za jeden den tři lidi. Jedné ženě museli lékaři amputovat část ruky a jedna dospívající dívka přišla o ruku a nohu.

„Je trochu znervózňující vidět tak agresivního žraloka několik dní poté, co byli napadeni tři lidé během jediného dne,“ poznamenal řidič s tím, že na něj útočil žralok bělavý, nazývaný také jako žralok býčí (Carcharhinus leucas).

Tento druh žraloka, který je v dospělosti až tři metry dlouhý, žije v teplých vodách podél pobřeží a je považován za jednoho z nejnebezpečnějších vodních dravců. Žralok bělavý je zodpovědný za mnoho útoků na člověka. Pohybuje se i v ústích velkých řek a někdy bývá spatřen i hluboko ve vnitrozemí.

Žralok napadl ženu při šnorchlování u pobřeží Austrálie. Byla ve vodě jen po pás

Zahraniční

Výběr článků

Načítám