Hlavní obsah

Reakce na antibiotika těžce znetvořila thajskou modelku. Zveřejněné záběry šokují

Jednatřicetileté thajské modelce Sasinan Chuenlosang se zhroutil svět, když jí lékaři opakovaně předepsali antibiotika, na která - jak se ukázalo - je alergická. Pohledná žena, která milovala pózování v plavkách a vystavování svých křivek, je nyní silně znetvořená a ke své zálibě se už sotva vrátí.

Modelka měla vzácnou alergickou reakci na lék podaný v nemocniciVideo: Newsflare, AP

Článek

Tělo modelky je pokryté děsivě vyhlížejícími puchýři a vyrážkami, které připomínají těžké popáleniny. Nyní si musela nechat ostříhat své dlouhé vlasy, aby se zdevastovaná kůže na hlavě v rámci možností vzpamatovala.

Zničující drama se začalo psát v červnu, kdy si Sasinan stěžovala na bolesti v krku a měla zarudlé oči. Lékaři bangkocké nemocnice jí předepsali antibiotika, ale o tři dny později přišla pacientka znova. Příznaky se zhoršily a přidaly se ještě tlak na hrudi, vyrážka, oteklá ústa, rozmazané vidění a problémy s chůzí.

Dostala novou dávku stejného medikamentu, načež pacientku podle listu The New York Post stihly plané neštovice. Následovalo další zhoršení vyrážky a otoků tak, že přestala vidět na levé oko.

Do třetice všeho zlého

Sasinan skončila na jednotce intenzivní péče, kde jí lékaři podali ještě třetí dávku stejného antibiotika. Po týdnu a dalším zhoršení stavu byla převezena na jinou kliniku, jejíž specialisté ženě diagnostikovali Stevens-Johnsonův syndrom.

Jde o vzácné onemocnění, které nejčastěji propuká při podávání léků a projevuje se rozsáhlými a bolestivými kožními defekty, především puchýři. Tyto projevy mají za následek odumírání a odlupování vrchních vrstev kůže.

Ženu vykázali z letadla kvůli alergii na ořechy. Báli se ji přepravit

Cestování

Na záběrech, které zprostředkovala tisková agentura AP, je vidět pacientku s nevzhlednými ranami na obličeji. Krk i další části těla má pokryté gázou, z níž prosakují krev a hnis.

„Bolesti byly extrémně silné. Myslela jsem, že zemřu. Celé tělo mě pálilo. Neexistují slova, která by vyjádřila, jak jsem se cítila,“ uvedla Sasinan.

„Mé sny jsou v troskách“

Předtím byla zaměstnaná v jedné IT firmě a modelingu se věnovala ve volném čase. „Jako většina dívek v mém věku jsem utrácela čas a peníze za zdravotní produkty, které vylepšovaly můj vzhled. Teď jsou mé sny v troskách. Zničilo mi to život, který jsem měla předtím,“ řekla podle serveru Daily Mail.

Její právník nyní tlačí na nemocnici, aby uznala odpovědnost za stav pacientky a zaplatila jí odškodné. Případ vyvolal pozornost po celém Thajsku a zaregistrovala jej i vláda. Náměstek ministra zdravotnictví oznámil, že jeho úřad nechá prošetřit, zda léčba Sasinan byla v souladu se správnými lékařskými postupy.

Osmiletý chlapec v USA zemřel po požití jahod darovaných škole v rámci benefice

Zahraniční

Výběr článků

Načítám