Hlavní obsah

Psi, kočky, ptáci v klecích. Tisícovka zvířat uhořela na známém tržišti v Bangkoku

Požár zachvátil v noci na úterý známé tržiště Čatučak v thajském hlavním městě Bangkoku. Zahynula při něm asi tisícovka zvířat. Požár se rozšířil do části tržiště vyčleněné pro prodej domácích a jiných zvířat, v klecích uhořeli psi, kočky, ptáci, ale také hadi, gekoni a krysy. Požár podle úřadů zavinil elektrický zkrat.

Psi, králíci, ptáci v klecích. Tisícovka zvířat uhořela na známém tržišti v BangkokuVideo: AP

Článek

O události informuje BBC. Oheň si na tržišti v thajské metropoli nevyžádal žádné lidské oběti, podle dostupných informací nebyl ani nikdo zraněn. Požár, při kterém uhynulo tisíc zvířat, vypukl kolem 4:10 místního času (23:10 SELČ), uhasit se ho podařilo za 30 minut.

Foto: Chalinee Thirasupa, Reuters

Na tržišti v Bangkoku uhynula při požáru tisícovka zvířat

Rozšířil se z části s domácími mazlíčky a exotickými rybami, informoval místní server Thaiger. Plameny zničily většinu ze 118 obchodů v zasažené části tržiště, podle úřadů požár způsobil elektrický zkrat.

Foto: Chalinee Thirasupa, Reuters

Hasič u ohořelé části nejznámějšího tržiště v Bangkoku

Pro prodej zvířat jsou určeny čtyři z celkem 27 sekcí tržiště. Právě tyto sekce čelí kritice kvůli špatným podmínkám, v nichž jsou zvířata držena. Nehygienické podmínky, které na tržišti panují, vedou k vysokém počtu infekcí a úmrtí živočichů.

Organizace pro ochranu přírody rovněž obviňují některé z prodejců, že jsou zapojeni do obchodování se vzácnými a ohroženými druhy.

Foto: Chalinee Thirasupa, Reuters

Při požáru shořela velká část obchodů se zvířaty.

Tržiště Čatučak patří k největším v jihovýchodní Asii. Rozprostírá se na ploše zhruba 14 hektarů a nachází se v něm až 15 tisíc stánků. Prodejci nabízejí všemožné produkty od potravin a nápojů, přes oblečení a knihy až po nábytek, rostliny a živočichy.

Funguje především o víkendu, během dvou volných dní ho navštíví v průměru 200 tisíc lidí. Kontroverzní část tržiště, ve které se prodávají zvířata, běžně funguje i ve všedních dnech.

Nejhorším jídlem na světě bylo vyhlášeno kari s rybími vnitřnostmi. V žebříčku jsou i dva české pokrmy

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám