Hlavní obsah

Posádka zvrací, cestující žádají roušky. Boeing nouzově přistál ve Washingtonu kvůli pasažérovi s nadýmáním

Na mezinárodním letišti ve Washingtonu muselo minulou neděli kvůli „biologickému nebezpečí“ nouzově přistát letadlo společnosti United Airlines, které směřovalo z Houstonu do Bostonu. Zmíněné nebezpečí představoval pasažér, který náhle začal trpět extrémním nadýmáním.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku The New York Post byly zažívací problémy cestujícího tak nesnesitelné, že prý posádka zvracela a ostatní pasažéři se dožadovali roušek.

„Mluvil jsem s palubním personálem a vypadá to, že je to tam docela špatné. Posádka zvrací a cestující žádají o roušky,“ hlásil pracovníkům řízení letového provozu jeden z členů posádky podle zvukového záznamu palubní komunikace. „Protože se jedná o biologické nebezpečí, myslím, že musíme letadlo dostat co nejdříve na zem,“ dodal.

Vzhledem k závažnosti situace kapitán vydal pokyn k nouzovému přistání ve Washingtonu. Po dosednutí Boeingu 737-800 na tamní letiště asi půl druhé hodiny po poledni prý ale žádný ze 155 cestujících ani posádka lékařskou pomoc nepotřebovali.

Ihned po vynuceném přistání se k incidentu vyjádřilo vedení letecké společnosti. „Letadlo v současné době prochází hloubkovým čištěním a pracujeme na tom, aby naši zákazníci mohli brzy nastoupit cestu do Bostonu,“ uvedl dopravce v prohlášení.

Letadlo nakonec ještě týž den odstartovalo do Bostonu, kde poté bezpečně přistálo.

Podle serveru Daily Mail je „biologické nebezpečí“ v letecké dopravě klasifikováno jako situace, kdy hrozí vystavení lidí biologické látce, jako jsou například výkaly, zvratky nebo krev.

Podobný incident se odehrál loni v září v airbusu společnosti Delta Airlines při cestě z Atlanty do Barcelony. Letadlo se muselo vrátit poté, co se v uličce mezi sedadly objevily stékající exkrementy.

Po přistání ve výchozím letišti se stroj podrobil pětihodinové očistě, při níž bylo nutné vytrhat podlahovou krytinu a palubu vydezinfikovat přípravkem s vůní vanilky.

Pasažérka šla před startem letadla na WC. Omylem otevřela nouzové dveře a spustila skluzavku

Koktejl

Výběr článků

Načítám