Hlavní obsah

Otec v Německu nechal tříletého syna v rozpáleném autě a šel za prostitutkou

Hagen

Jako krkavčí otec se projevil 33letý muž v západoněmeckém Hagenu, když za teplého počasí nechal tříletého syna v rozpáleném autě a odskočil si za prostitutkou. Jen všímavost jednoho kolemjdoucího přispěla k tomu, že dítě nevyvázlo ze svízelné situace hůře než s lehkou dehydratací.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v pondělí večer. Pozorný chodec zalarmoval policii kolem 21. hodiny poté, co zahlédl v sedačce na zadním sedadle vozidla silně zpoceného chlapce.

Okénka auta byla lehce pootevřená tak, že vzduch mohl proudit dovnitř škvírou širokou asi jeden centimetr. „Jiný přívod vzduchu tam nebyl,“ potvrdil podle deníku Bild mluvčí policie.

Ještě před příjezdem hlídky chlapec zevnitř otevřel dveře, jak mu to zmíněný kolemjdoucí poradil. Dítě ihned dostalo vodu, zdravotníci mu přesto naměřili zvýšenou teplotu, diagnostikovali první příznaky dehydratace a dopravili jej do nemocnice.

Když se ve 21:40 vrátil k autu otec dítěte, řekl, že byl u přítelkyně, od níž si chtěl půjčit peníze, a že se u ní „zapovídal“. Syn prý v tu dobu „stejně spal“. Policie však zjistila, že muž krátce po osmé večer zaparkoval a vydal se za prostitutkou, napsal Bild.

Auto stálo na místě s přímým slunečním svitem. Ještě v  době policejního zásahu dosahovala teplota vzduchu 26 stupňů.

Hlídka vyrozuměla také matku, která za chlapcem přijela do nemocnice. Nad jednáním svého partnera podle magazínu Focus vyjádřila údiv s tím, že by od něj něco podobného nečekala.

Vyšetřovatelé mezitím podali na otce trestní oznámení pro zanedbání péče o dítě a ublížení na zdraví z nedbalosti. Současně informovali úřad péče o děti a mládež.

Policie v souvislosti s případem z Hagenu zdůraznila, že lidé by neměli nechávat děti ani zvířata v uzavřeném autě, a to ani na krátkou chvíli nebo v době, kdy je auto vystaveno jen svitu večerního slunce.

Muž z Francie nechal celý den v autě 16měsíčního syna. Ten zemřel na přehřátí organismu

Evropa

Výběr článků

Načítám