Hlavní obsah

Největší evropský nevěstinec koupila Číňanka. V jednom patře prý nocují špioni

Největší evropský nevěstinec Pascha v Kolíně nad Rýnem koupila nedávno 46letá Číňanka. Zaplatila za něj jedenáct milionů eur (275 mil. Kč), je ale údajně je pouze nastrčenou figurkou v pašerácké a špionážní aféře, kterou se zabývají a zřejmě ještě dlouho budou zabývat německá justice a politici.

Foto: Profimedia.cz

Nevěstinec Pascha v Kolíně nad Rýnem

Článek

Vyšetřovatelé podle deníku Bild, který se odvolává na policejní spisy, e-maily a další internetovou komunikaci, totiž nevylučují, že se v této výškové budově ubytovávají špioni. Konkrétně v jejím devátém patře, které je vyhrazeno právě hotelovým službám.

Jedna noc v pokoji o rozloze 20 metrů čtverečních tady vyjde na 199 eur (4975 Kč) včetně snídaně. K dispozici je široká postel pro dvě osoby, koupelna, toaleta a občerstvení.

Celý jedenáctipatrový objekt je rozdělený na několik částí. Kromě zmíněného hotelového patra jde o místnosti určené k poskytování sexuálních služeb, noční klub se striptýzovým barem a další klub s názvem Club Eleven (Klub Jedenáct), který se má teprve otevřít v nejvyšším, jedenáctém patře.

Hledá se muž na testování dívek. Reklama nevěstince pobouřila Štýrský Hradec

Koktejl

Podnik vznikl v 70. letech minulého století a prosperoval. Zasáhla jej ale koronavirová uzávěra, takže v lednu 2021 vyhlásil insolvenci. Tehdy v něm na devíti tisících metrech čtverečních pracovala asi stovka prostitutek. Nevěstinec později převzal jiný majitel, který jej v listopadu 2021 znovu otevřel po renovaci, při níž objekt změnil barvu z modré na růžovou.

Do budovy smí vstoupit jen muži starší 18 let. U vchodu zaplatí pět eur (125 Kč) a pak se mohou vydat do některého z pater pro poskytování sexuálních služeb. Například sedmé patro je známé tím, že zde „pracují“ výhradně transsexuálové.

Prostitutky v nevěstinci Pascha pracují samy na sebe, cena služby záleží jen na dohodě mezi nimi a klienty. Totéž se týká případných reklamací. Cena za jeden sexuální styk činí okolo 50 eur (1250 Kč), píše Bild.

Ženy ale za poskytnutí místnosti platí provozovateli nájem, který činí 180 eur (4500 Kč) denně. Na začátku musí prostitutka zaplatit kauci 150 eur (3750 Kč) a při ukončení nájmu 40 eur (1000 Kč) za úklid místnosti. Aby tedy pokryla náklady, potřebuje obsloužit alespoň čtyři klienty denně.

Zda resp. kolik musí odvádět kuplířům, není podle citovaného listu jasné. Jeden ze zaměstnanců nevěstince řekl, že je otázkou, zda se kněžkám lásky nájem nyní vyplatí. „Mnohé jdou raději šlapat na ulici, protože tady si moc nevydělají,“ řekl.

Amsterdam chystá stěhování čtvrti červených luceren do obřího erotického centra na periferii

Koktejl

Výběr článků

Načítám