Hlavní obsah

Návštěvnice fitness centra na Borneu upadla na běžeckém pásu a zřítila se z okna ve třetím patře

Bizarní tragédie se odehrála v indonéském městě Pontianak na ostrově Borneo, kde z otevřeného okna ve třetím patře vypadla 22letá návštěvnice fitness centra poté, co zakopla na běžeckém trenažéru. Neštěstí zaznamenala bezpečnostní kamera.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na záběrech z minulého týdne je vidět, jak mladá žena trénuje v řadě s dalšími klienty studia. Náhle však ztratí rovnováhu a upadne dozadu směrem k oknu.

Osudným se jí stalo, že okraj trenažéru byl jen 60 centimetrů od okna. To bylo otevřené a jeho spodní okraj jen 30 centimetrů nad podlahou.

Žena vypadla a zřítila se na dlažbu, odkud ji sanitka s těžkými zraněními na hlavě a pohmožděninami převezla do nemocnice. Lékaři jí ale už nedokázali pomoci. Zemřela na následky krvácení do mozku.

Policie zahájila vyšetřování provozovatelů fitness centra pro podezření s nedbalosti a porušení bezpečnostních norem. Běžecké pásy jsou totiž instalovány nejen v těsné blízkosti oken, ale mají malé rozestupy i mezi sebou navzájem.

Nelze se tak divit, když klient studia vypadne z okna, jestliže na chvíli ztratí vědomí třeba kvůli dehydrataci nebo vyčerpanosti, upřesnil policejní mluvčí. Žena, jež zahynula, podle něj po 30 minutách cvičení zpomalila tempo a po pásu už jen chodila.

„Pak náhle přepadla dozadu a vypadla z okna,“ upřesnil mluvčí podle serveru Kompas. Připustil také, že oběti by zřejmě nepomohlo, i kdyby okno zůstalo zavřené, protože jeho sklo je příliš tenké.

K tragédii došlo ve chvíli, kdy zaměstnanec centra, který má dohlížet na bezpečnost návštěvníků, měl přestávku.

Oběť tragédie byla v centru se svou sestrou a kamarádkou. Ta původně navrhovala, aby šly cvičit do druhého patra, ale nakonec se rozhodly pro místo o patro výš. Po osudném pádu zůstala tělocvična tři dny zavřená.

Otec nutil šestiletého syna běhat na pásu do úmoru s tím, že je „tlustý“. Chlapec zemřel

Zahraniční

Výběr článků

Načítám