Hlavní obsah

Na turistku v Alpách zaútočily rozzuřené vosy

Mayrhofen

Roj rozzuřených vos zaútočil zničehonic na 66letou německou turistku, když byla na výletě s manželem v tyrolských Alpách. Žena dostala 10 až 15 žihadel, utrpěla anafylaktický šok a vrtulník záchranné služby ji musel přepravit do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v sobotu v údolí Zillertal u obce Mayrhofen. Manželé z Bavorska se vydali na túru po tamní krajině, a když si na jednom zalesněném místě chtěli odpočinout, přišla pohroma.

Na ženu, která se usadila na kameni, najednou zaútočily agresivní vosy, od nichž dostala 10 až 15 žihadel. Situace byla podle deníku Bild o to horší, že šlo o alergičku, pro niž by mohla mít fatální následky.

Žena ale byla na podobné situace vybavena, protože si rychle vpíchla injekci adrenalinu, kterou si nesla v batohu. Přesto utrpěla anafylaktický šok, při němž postiženému člověku hrozí selhání oběhového systému a orgánů.

Manžel okamžitě zalarmoval horskou službu, jejíž příslušníci poskytli ženě další pomoc a na speciálních nosítkách ji snesli do údolí. Tam čekal záchranářský vrtulník, který pacientku ve stabilizovaném stavu dopravil do nejbližší nemocnice.

Alergikům jde o život. Tolik vos záchranáři ani hasiči nepamatují

Domácí

Výběr článků

Načítám