Hlavní obsah

Na jihu Španělska zabil agresivní jelen seniora

Na jihu Španělska se dostal na pozemek jedné soukromé farmy agresivní jelen, který tam postupně zaútočil na manželský pár seniorů a jejich syna, jenž se snažil rodičům pomoci. Ten nakonec jelena zastřelil, jenže zvíře ještě předtím usmrtilo svými parohy a kopyty jednadevadesátiletého farmáře.

Foto: Toby Melville, Reuters

Jeleni

Článek

Tragédie se odehrála na farmě v obci Castrila v provincii Granada na samém jihu Španělska a informoval o ní web El Economista. Jelen vnikl do areálu z blízkého přírodního parku Sierra de Castril.

Starosta obce Miguel Pérez uvedl, že jeleni se v parku v posledních letech přemnožili a že útok se stal v období říje, kdy se divoká zvěř hodně pohybuje a je agresivnější.

Daněk zaútočil na řeckém ostrově na turistu a zlomil mu několik žeber

Cestování

Útok jelena nepřežil důchodce (91), jeho čtyřiaosmdesátiletá manželka utrpěla zranění a spolu se synem (61) skončila v nemocnici ve městě Baza jižně od Castrilu. Žena je tam na pozorování a čeká na převoz do hlavního města provincie, sto kilometrů vzdálené Granady. Syn žádná zranění neutrpěl a z nemocnice už ho propustili. Okolnosti incidentu vyšetřuje policie.

Agresivní jelen Standa se přestěhoval z Kvildy do Lán

Domácí

Výběr článků

Načítám