Hlavní obsah

Muže ve Wisconsinu trhal medvěd. Zvíře zastřelil jeho dvanáctiletý syn

Siren

Dvanáctiletý chlapec zachránil svému otci život, když zastřelil černého medvěda, který na rodiče zaútočil a snažil se jej rozsápat. Hoch huňáče zastřelil ve chvíli, kdy 90kilogramové zvíře už leželo na oběti a nemilosrdně jí svými drápy a zuby zasazovalo rány.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Drama se odehrálo tento měsíc v lesích u obce Siren v americkém státě Wisconsin, když otec Ryan Beierman se synem Owenem trávili čas na chatě a vyrazili na lov medvědů. Odstřel měli úředně povolený.

„Owen je hrdina. Zastřelil toho medvěda, když zvíře leželo na mně,“ řekl listu The Minnesota Star Tribune pan Ryan, jehož medvěd kousl do čela, paže a nohy. Utrpěl také poranění na tváři, kde lékaři museli 23 stehy přišít napůl stržený lalok kůže.

Byl to stejný medvěd, kterého spatřili už krátce před útokem a postřelili ho. Zvíře se jim ale ztratilo z očí.

Oba nato začali medvěda hledat, k čemuž si vypůjčili sousedova loveckého psa. „Byli jsme zrovna v houští, když pes zaječel a hnal se kolem nás na ústup. Vyšel jsem na mýtinu a řekl synovi: ‚Owene, támhle je‘,“ líčil Ryan dramatické okamžiky.

Huňáč se krčil pod dubem a upřeně hleděl pronásledovatelům do očí. „Měl postoj jako kočka, která se chystá skočit. Než jsem se ale nadál, ležel jsem na zádech,“ dodal otec s tím, že těsně předtím se ještě pokoušel medvěda střelit, ale všechny kulky šly mimo.

Zvíře se sápalo hlavně na Ryanovu hlavu. „Viděl jsem jen jeho drápy a zuby. Zvedl jsem pravou ruku, abych ho odblokoval,“ vzpomínal otec. „Pak si pamatuji jeho první kousnutí. Slyšel jsem křupnutí. A medvěd pořád útočil, nechtěl mě pustit,“ pokračoval.

„Medvěd bojoval o svůj život a já o svůj. Mlátil jsem a kopal kolem sebe. V tu chvíli jsem uviděl záblesk z ústí Owenovy pušky,“ řekl dále pan Ryan, jehož souboj s běsnícím postřeleným zvířetem trval asi tři čtvrtě minuty.

Když syn stiskl spoušť, medvěda dorazil. Soused pak zkrvaveného otce odvezl do nemocnice. Doma pan Ryan přísahal manželce, že už medvědy nikdy lovit nebude. Později ale řekl, že si tím „už není tak jistý“.

Medvěd v Chorvatsku napadl a pokousal muže

Evropa

Výběr článků

Načítám