Hlavní obsah

Muž v parku v Austrálii úmyslně vylil na hlavu cizího miminka horkou kávu. Je těžce popálené

Brisbane

Australská policie vyšetřuje šokující případ, kdy muž bez zjevného důvodu vylil v parku ve městě Brisbane horkou kávu na hlavu devítiměsíčního chlapečka. Dítě utrpělo těžké popáleniny, podrobilo se třem operacím a další jej čekají. Pravděpodobným pachatelem je cizinec, který stačil ze země uprchnout, než jej policie začala podezřívat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál koncem srpna v parku Hanlon, kam matka s chlapečkem jménem Luka přijela na rodinný piknik. Zničehonic se k nim přiblížil pachatel, který ze zcela nejasných pohnutek polil obličej a ruce dítěte horkou kávou.

Než však kriminalisté zjistili identitu podezřelého, stačil muž vycestovat z Austrálie přes letiště v Sydney. Policie na něj vydala mezinárodní zatykač. Muž čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví a v případě odsouzení v Austrálii mu podle serveru SkyNews hrozí doživotní vězení.

Vyšetřovatel Paul Dalton ujistil, že australská policie bude „tvrdě a rozhodně“ usilovat o dopadení pachatele, aby jej mohla poslat před soud. Jde o 33letého muže asijského vzezření, který od roku 2019 opakovaně a legálně přicestoval do Austrálie, kde na různých místech pracoval jako příležitostný dělník.

Australský pedofil se přiznal k 307 trestným činům. Patnáct let pracoval ve školce

Svět

Podle Daltona ztěžuje vyšetřování fakt, že podezřelý znal policejní metodologické postupy a že „prováděl protisledovací aktivity“. Podrobnosti k tomu vyšetřovatel neuvedl, ani jméno hledaného muže s tím, že předčasné zveřejnění těchto informací by mohlo ohrozit další pátrání.

Rodiče Luky jsou zdrceni nejen vážným poraněním svého dítěte, ale i tím, že podezřelý stihl ze země uprchnout. „Teď budeme muset asi dlouho čekat, než docílíme spravedlnosti pro našeho syna,“ řekla matka.

Žena podle svých slov stále trpí záchvaty paniky. „Vždycky se budu bát, když budu se synem na veřejnosti. Poznamenalo to mé duševní zdraví pro zbytek mého života,“ dodala.

Otec řekl, že jeho syn je už „v dobré náladě“. Podstoupil transplantaci kůže, ale možná bude potřebovat další na krku a hrudníku.

Podle matky se Luka bude uzdravovat léta. „Nejsou to jen nynější operace. Následovat budou laserová ošetření a masáže, aby neměl trvalé následky, pokud jde o jeho pohyblivost,“ řekla dále matka, která s manželem založila internetovou sbírku na zaplacení synovy léčby.

Američanka za trest spoutala šestiletého syna. V tu chvíli jej brutálně napadl pitbul

Amerika

Výběr článků

Načítám