Hlavní obsah

Muž postřílel rodinu nájemníků na Floridě a ostatky spálil na zahradě

Jako námět pro hororový film se jeví hrůzostrašný zločin, k němuž došlo minulý týden ve městě Hudson na západním pobřeží Floridy. Majitel domu tady postřílel čtyřčlennou rodinu nájemníků, včetně dvou dětí ve věku pěti a šesti let, a ostatky obětí spálil v ohništi na zahradě.

Foto: Profimedia.cz

Šerif floridského okresu Pasco, Chris Nocco, na jedné z dřívějších tiskových konferencí

Článek

Kriminalisté se začali případem zabývat poté, co matka otce rodiny nahlásila své blízké jako pohřešované, informoval list The New York Post. Mezi prvními policisté vyslechli pronajímatele, 25letého Roryho Atwooda, který se s rodiči přátelil od doby středoškolských studií.

Rutinní domovní prohlídka nepřinesla žádné výsledky. Jeden z vyšetřovatelů ale do protokolu poznamenal, že na zahradě bylo velké ohniště, které silně doutnalo.

To policisty následující den přimělo k opakované návštěvě domu. V ohništi na přilehlém pozemku pak našli ohořelé zbytky lidských těl. Policejní psi údajně vytáhli z ohniště „malé kosterní pozůstatky“, měkké tkáně a dva lidské obratle, uvedl list USA Today.

Ve stejný den se na policii přihlásil známý pronajímatele. Atwood se mu prý svěřil, že rodinu nájemníků „vyhladil“.

Kriminalisté poté majitele domu zatkli. Při výsleších Atwood vypovídal rozporuplně a stále více se do svých tvrzení zaplétal.

Rodiče mladíka, který v USA zastřelil čtyři spolužáky, dostali 10 až 15 let

Amerika

Nejprve vše popíral a ujišťoval, že netuší, kde by se jeho nájemníci mohli nacházet. Uvedl také, že je z domu vyhodil, protože prý dlužili za nájem.

Poté Atwood svou verzi několikrát změnil. Tvrdil, že jej otec rodiny napadl pěstmi, později zase, že útočil nožem.

V další výpovědi řekl, že se vyděsil, když prý viděl, jak 26letý otec rodiny píchá malé dceři nožem do krku. Podle Atwooda nastala tahanice o nůž a také pistoli, kterou měl přinést otec rodiny.

Následovalo částečné přiznání Atwooda, že zastřelil rodiče, ale ne děti. Ty prý usmrtili otec a matka. On, Atwood, pak všechna čtyři těla spálil.

Případ otřásl i otrlými kriminalisty. „Kdyby na tomto světě nebylo zlo, nemuseli bychom se tolik modlit. A když dnes budu mluvit o tomto příběhu, uslyšíte o zlu,“ řekl novinářům místní šerif Chris Nocco, když o zločinu informoval na tiskové konferenci.

Pronajímatel přesto trvá na své nevinně s tím, že „nikoho nezavraždil“. Zůstane ale ve vazbě, protože soudce na případné propuštění nevypsal žádnou kauci.

Státní zastupitelství mezitím připravuje obžalobu Atwooda ze čtyřnásobné vraždy, za což mu na Floridě hrozí trest smrti.

Střelec v Detroitu zranil osm lidí, pak spáchal sebevraždu

Amerika

Výběr článků

Načítám