Hlavní obsah

Mečoun u indonéských břehů bodl italskou turistku. Zranění podlehla

Šestatřicetiletá italská turistka podlehla zranění, které jí při surfování u indonéských břehů způsobil mečoun. Ryba s typicky protáhlou a ostrou horní čelistí náhle vyskočila z vody a bodla ženu do hrudi.

Foto: Profimedia.cz

Mečoun - ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála v pátek dopoledne u ostrova Pulau Sipura asi 120 kilometrů západního pobřeží Sumatry. „Dva jiní surfaři jí okamžitě jí pomohli na břeh a odvezli ji do zdravotního střediska. Rána byla ale příliš vážná, nedalo se nic dělat,“ řekl podle deníku Gazzetta Lahmudin Siregar, vedoucí místního úřadu pro zvládání krizových situací.

Mečoun zasadil turistce ránu na levé straně hrudi do hloubky asi pěti centimetrů. Žena zranění podlehla ještě ve zdravotním středisku.

Italka Giulia Manfriniová byla velkou fanynkou surfování i zimních sportů. Byla dobře známá v komunitě italských surfařů, velmi aktivní na sociálních sítích a spoluzaložila cestovní kancelář, která nabízí sportovní dovolenou na moři a na sněhu.

Původně se věnovala snowboardingu, po zranění se ale přeorientovala na surfování a stala se jeho instruktorkou.

Mečoun je dravá ryba, která se vyskytuje v mírně teplých až tropických mořích. K pobřeží se přibližuje zřídka.

Obvykle dorůstá délky jednoho až dvou metrů a pohybuje se rychlostí 60 kilometrů za hodinu. Na krátkou vzdálenost to může být až 110 km/h.

Mentavajské ostrovy, jejichž součástí je i Pulau Sipura, jsou vyhledávaným cílem surfařů.

Marlín vyskočil nad hladinu a málem nabodl rybáře. Chyběly jen centimetry

Koktejl

Výběr článků

Načítám