Hlavní obsah

Klokan zaútočil na dvouletou holčičku, když si hrála na zahradě

Agresivní klokan zaútočil na dvouletou holčičku, když si hrála na zahradě domu svých rodičů v australském státě Nový Jižní Wales. Z incidentu, který zachytila domovní kamera, vyvázlo dítě naštěstí jen s drobným poraněním.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál o jednom červnovém víkendu, kdy rodina odpočívala. Zatímco dívka si hrála na trávníku, objevilo se zničehonic několik klokanů, z nichž jeden přiskákal k dítěti a povalil je na zem.

Vačnatec poté svou oběť napůl obešel a znova do ní kopl. To už přibíhal otec děvčátka, který vše viděl a spěchal na pomoc. Muž hodil po zvířeti blíže neupřesněný předmět, načež klokan uprchl.

„Naše dvouleté dítě bylo na našem dvoře napadeno klokanem. Ten mladý samec se na ni vrhl, chrochtal, vrčel a útočil,“ líčila podle serveru News.com.au matka dítěte po traumatickém zážitku s tím, že dcerka utrpěla naštěstí jen drobnější zranění – modřiny a škrábance.

„Naštěstí měla na sobě tlusté oblečení a byli jsme s jejím otcem nablízku, ani ne pět metrů,“ dodala s úlevou.

Aby rodiče podobným útokům napříště zabránili, chtějí pozemek kolem domu obehnat plotem.

Útoky klokana na člověka nejsou podle odborníků časté. Podle regionálního ministerstva životního prostředí vyhledá v Novém Jižním Walesu lékařské ošetření po střetu s vačnatci ročně ani ne pět lidí.

I když jsou klokani v médiích často vykreslováni jako přátelská a mazlivá zvířata a australské ikony, realita je taková, že dokážou lidem vážně ublížit. „Zaútočí na člověka, jako by to byl jiný klokan,“ varovalo ministerstvo.

„Může strkat předními tlapkami nebo vykopávat zadníma nohama. Vzhledem k tomu, že následná zranění mohou být vážná, je životně důležité se konfliktu s klokany vyhnout,“ uvedlo ministerstvo.

V roce 2022 zemřel ve státě Západní Austrálie 77letý muž poté, co na něj zaútočil klokan, kterého choval jako domácího mazlíčka.

Uprchlý klokan při odchytu v Kanadě udeřil policistu do obličeje

Koktejl

Výběr článků

Načítám