Hlavní obsah

Jen Bůh zabránil tomu, aby se stalo nemyslitelné, uvedl Trump

Aktualizováno

Bývalý americký prezident Donald Trump v neděli poděkoval za veškeré projevy podpory a vyzval Američany k jednotě. Nyní je podle něj více než kdy jindy důležité, aby obyvatelé USA zůstali silní a odhodlaní nepřipustit vítězství zla. Trump později oznámil, že ještě v neděli odletí na sraz republikánů v Milwaukee.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Exprezident Donald Trump krátce poté, co jej postřelil atentátník

Článek

Trump prohlášení o jednotě učinil ve svém druhém příspěvku na sociální síti Truth Social poté, co byl v sobotu postřelen do ucha na předvolebním shromáždění v Pensylvánii.

„Děkuji vám všem za vaše projevy podpory a modlitby, protože jedině Bůh zabránil tomu, aby se stalo nemyslitelné,“ napsal exprezident na platformě, kterou vlastní. „Nenecháme se zastrašit. Naopak zůstaneme houževnatí v naší víře a vzdorovití vůči zlobě,“ dodal.

V tuto chvíli je podle Trumpa důležitější než kdy jindy, aby lidé byli jednotní a „projevili svůj skutečný charakter jako Američané“.

„Miluji naši zemi a miluji vás všechny a těším se, že promluvím k našemu velkému národu ve Wisconsinu,“ napsal dále Trump v narážce na pondělní republikánský sjezd v Milwaukee ve státě Wisconsin. Tam má exprezident oficiálně získat nominaci pro listopadové prezidentské volby.

„Cestu do Wisconsinu a na sjezd Republikánské strany jsem chtěl o dva dny odložit, ale právě jsem se rozhodl, že nemůžu dovolit, aby si střelec nebo potenciální atentátník vynutil změnu v plánování nebo něco takového. A proto do Milwaukee odjíždím podle původního plánu,“ napsal později Trump.

Trumpův volební tým mezitím oznámil, že zvyšuje přítomnost příslušníků bezpečnostních složek ve svých zařízeních. Dodatečně prý budou přezkoumány také bezpečnostní plány pro nominační sjezd v Milwaukee.

Slyšel jsem svištění a cítil, jak mi kulka provrtává kůži, vylíčil atentát Trump

Zahraniční

Výběr článků

Načítám