Hlavní obsah

Turbulence na lince z Londýna do Singapuru: Jeden mrtvý a desítky zraněných

Jednoho mrtvého a 20 až 30 zraněných si vyžádaly silné turbulence, v nichž se v noci na úterý ocitlo letadlo mířící z Londýna do Singapuru. Boeing s 211 cestujícími a 18člennou posádkou na palubě byl odkloněn do thajské metropole Bangkoku, kde nouzově přistál.

Záchranáři ošetřují zraněné na letištní plošeVideo: PONGSAKORN RODPHAI, AP

Článek

O incidentu informovala letecká společnost Singapore Airlines, která spoj SQ321 vypravovala.

„Můžeme potvrdit, že na palubě Boeingu 777-300ER jsou zranění a jeden mrtvý. Společnost Singapore Airlines vyjadřuje nejhlubší soustrast rodině zesnulého,“ uvedl přepravce na sociálních sítích.

„Naší prioritou je poskytnout veškerou možnou pomoc všem cestujícím i posádce. Spolupracujeme s thajskými úřady, abychom poskytli nezbytnou lékařskou asistenci. Vysíláme do Bangkoku náš tým, který zajistí další potřebnou pomoc,“ ujistila letecká společnost.

Turbulence si vyžádaly jeden život a 30 zraněných, letadlo nouzově přistálo v ThajskuVideo: Reuters

Stroj odstartoval z londýnského letiště Heathrow v pondělí ve 22:17 místního času. Během letu se dostal do silných turbulencí, informovala Singapore Airlines bez dalšího upřesnění.

Do turbulencí se letadlo mělo dostat asi po hodině a půl letu od singapurského vzdušného prostoru. V oblasti nyní řádí extrémní tropické bouřky.

Dispečeři podle deníku Mirror přesměrovali stroj na mezinárodní letiště Suvarnabhumi v Bangkoku, kde nouzově přistál v 15:45 hodin místního času. Původně měl přistát na letišti Changi v Singapuru v 18:10 tamního času.

Televizní kamery zachytily, jak se k ranveji bangkokského letiště sjíždějí početné sanitky. Server LBC uvedl, že zraněných jsou tři desítky. O národnosti zemřelé osoby a zraněných úřady zatím neposkytly informace.

Na snímcích z interiéru letadla bylo vidět jídlo a různé předměty na podlaze paluby.

Šest hodin letu protrpěl v bolestech. Při turbulencích si zlomil nohu

Koktejl

Výběr článků

Načítám