Hlavní obsah

Zničme Británii, Západ si netroufne odpovědět, vyzývá ruský poslanec

Poslanec ruské Státní dumy Andrej Guruljov prohlásil, že by Rusko mělo zničit svého úhlavní nepřítele, kterým je Velká Británie. Guruljov to řekl v propagandistické show Vladimira Solovjova v ruské televizi Rossija-1, kde dále uvedl, že by na takový úder nikdo nereagoval, protože kdyby ano, Rusko by odpovědělo jadernými zbraněmi. Na video z ruského pořadu upozornil projekt Russian Media Monitor, který k němu poskytl anglické titulky.

Foto: Profimedia.cz

Ruský poslanec Andrej Guruljov

Článek

„Nejdůležitější nepřítel je ten, kterého nemůžeme zasáhnout,“ začal svoji řeč Guruljov s odkazem na Spojené státy. „Tím nejdůležitějším, kterého zasáhnout můžeme a nedostaneme z toho hemeroidy, je (Velká) Británie, náš úhlavní nepřítel. A nemusíme na to ani použít naše jaderné zbraně, máme spoustu jiných, které se postarají o to, aby z Británie nic nezůstalo,“ tvrdil dále ruský poslanec.

Podle něj by na takový úder nikdo nereagoval ze strachu z použití jaderných zbraní. „Bude na nás někdo střílet? Nikdo! Nikdo! Máme strategické (jaderné) zbraně, námořnictvo a letectvo dlouhého doletu, které je připraveno k okamžitému nasazení. Jen zkuste udělat krok. Okamžitě zchladíme všechny hlavy v Evropě a vše se rychle uklidní,“ hřmí Guruljov.

Ten dále blouznil o tom, že zničení Velké Británie způsobí, že se „všichni postaví do fronty, aby nás (Rusy) přišli pozdravit a projevit nám úctu“.

„Říkám vám, jak rychle přinutit Evropu, aby padla na kolena. Když říkám, že bychom je (zbraně) měli použít, tak to udělejme,“ vyzývá Rusko k útoku.

Zacharovová se navezla do Pavla: Je to šokující vyvrhel a mluví jako terorista

Evropa

Solovjov chce zase zničit Německo

Pozadu nezůstal ani moderátor Vladimir Solovjov. Ten ještě před Guruljovem hovořil o ukrajinském vpádu do ruské Kurské oblasti, ze kterého má podle něho obrovskou radost Německo.

„Němci jsou spokojení. Jsou šťastní! Nevím, jak vy, ale já pro to mám jen jednu reakci. Budeme muset (Německo) vymazat z povrchu zemského. Zničit celou tu válečnou mašinerii té německé fašistické verbeže a evropské bestie,“ prohlásil Solovjov.

Ruský moderátor dále uvedl, že by Moskva měla odstranit všechny limity, které si ohledně úderů nastavila, a zaútočit na evropská města.

„Vůbec nám (na Západě) nerozumějí. Myslím, že bychom měli odstranit nejrůznější omezení a udeřit na města, která o všem rozhodují. A nemyslím tím jen Kyjev,“ vyhrožoval propagandista.

Video ze Solovjova pořadu na YouTube zveřejnil a přeložil projekt Russian Media Monitor, jehož zakladatelkou je americká novinářka ukrajinského původu Julia Davisová, která pracuje pro deník The Daily Beast a která se nachází na sankčním listu Ruské federace.

Medvěděv jednání odmítá, ale má ho stále plná ústa

Válka na Ukrajině

Solovjovova show

Vladimir Solovjov ve své propagandistické show často pronáší extrémní, na hlavu postavené výroky. K útokům na města Severoatlantické aliance vyzýval již několikrát, mimo jiné kvůli tomu, že vojáci NATO včetně těch českých cvičí ukrajinské. Podle něj by takové útoky na NATO měly být jak jaderné, tak i konvenční.

Kromě toho v minulosti také uvedl, že v současné době se Rusko nachází ve třetí světové válce proti Západu. Jindy zase hovořil o tom, že by se Rusko mělo přestat stydět za svůj imperialismus. Podle něj by se naopak mělo stydět za to, že v Rusku není imperialismu dostatek. „Jsme velká říše a měli bychom se podle toho chovat!“ řekl dříve Solovjov.

V ruských propagandistických pořadech ve státem kontrolovaných médiích, kam patří i Solovjovova show, zaznívají často extrémní stanoviska. Sledované jsou i lidmi ve svobodném světě kvůli tomu, že poskytují obraz o tom, jaké narativy chce ruský režim servírovat svým občanům.

Putin políbil zlatý korán, který dostal darem od Kadyrova

Evropa

Výběr článků

Načítám